«Αυτοί οι οποίοι πετάνε λάσπη αδιακρίτως και κατηγορούν χωρίς το παραμικρό στοιχείο, θα έπρεπε να βγουν μετά και από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, να ζητήσουν μια συγγνώμη, πρώτιστα από τους υπαλλήλους του δήμου», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που πραγματοποίησαν στο ταμείο του δήμου τη Μεγάλη Δευτέρας ορκωτοί λογιστές.

«Μετά από όλη αυτή την παραφιλολογία και τα εκ του πονηρού δημοσιεύματα ή δηλώσεις και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια ή να παραμείνει το παραμικρό κομμάτι λάσπης που πέφτει τον τελευταίο καιρό με μεγάλη συχνότητα εναντίον της διοίκησης του δήμου, η διοίκηση ζήτησε από μόνη της έλεγχο από ορκωτούς λογιστές που είναι ένας ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος ελέγχει όλους τους φορείς του δημοσίου», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ηλίας Καλανταρίδης.

«Βρέθηκε ακριβώς μέχρι το λεπτό του ευρώ ότι συμφωνεί το ταμείο με αυτά τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν…»

«Τη Μεγάλη Δευτέρα (22/4) βρέθηκαν στο ταμείο του δήμου οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι ελέγχοντας όλα τα μετρητά, τις τραπεζικές καταθέσεις, τα διαθέσιμα του δήμου, από το αποτέλεσμα της καταμέτρησης, δεν προέκυψε καμιά απολύτως διαφορά, συγκρινόμενα το τι έπρεπε να έχει ο δήμος, το υπόλοιπο γενικής λογιστικής και το υπόλοιπο δημόσιου λογιστικού. Βρέθηκε ακριβώς μέχρι το λεπτό του ευρώ ότι συμφωνεί το ταμείο με αυτά τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν. Άρα, έχουμε στα χέρια μας το πρακτικό καταμέτρησης των ταμειακών διαθεσίμων, υπογεγραμμένο από αυτούς οι οποίοι εκτελούν αυτή τη δουλειά, το να ελέγχουν δηλαδή τους φορείς του δημοσίου και πλέον θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι αυτοί οι οποίοι πάρα πολύ εύκολα υιοθέτησαν δημοσιεύματα που ήταν εκ του πονηρού, θα πρέπει να ανασκευάσουν όλα αυτά που έχουν πει, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Καλανταρίδης.

«Κάποιοι έχουν… τρελαθεί ίσως επειδή οι μετρήσεις που λαμβάνουν, οι γνώμες που φτάνουν στα αυτιά τους δεν είναι αυτές που θα ήθελαν και προσπαθούν αδιακρίτως να πετάνε λάσπη οπουδήποτε κι αν σταθούν, εναντίον της διοίκησης του δήμου και εναντίον των υπαλλήλων»

«Το πρακτικό αυτό του ελέγχου θα σταλεί από τον δήμο και στην εισαγγελία, η οποία να θυμίσω μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στα χέρια της, είχε ζητήσει ενημέρωση. Εμείς έχουμε ήδη αποστείλει την ενημέρωση με τα στοιχεία που είχαμε και τώρα θα προσθέσουμε το χαρτί του ελέγχου που μας έγινε. Δυστυχώς, βλέποντας το τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό όπου κάποιοι έχουν… τρελαθεί ίσως επειδή οι μετρήσεις που λαμβάνουν, οι γνώμες που φτάνουν στα αυτιά τους δεν είναι αυτές που θα ήθελαν και προσπαθούν αδιακρίτως να πετάνε λάσπη οπουδήποτε κι αν σταθούν, εναντίον της διοίκησης του δήμου και εναντίον των υπαλλήλων. Αυτό είναι το πιο λυπηρό, ότι με τέτοιου είδους γεγονότα ουσιαστικά εμπλέκονται στην πολιτική διαμάχη και οι υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να βρεθούν να απολογούνται χωρίς να ευθύνονται για το οτιδήποτε», τόνισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καβάλας.