«Μάχη» με τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αποφασισμένη να δώσει η νέα αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη.

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», το κομμάτι των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας είναι από τη φύση του δύσκολο, αφού είναι στην ουσία ένας ζωντανός οργανισμός που καθημερινά κάτι «γεννάει», ακόμη και κάτι απρόβλεπτο και επικίνδυνο.

«Οτιδήποτε έκτακτο προκύπτει θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε άμεσα και πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια…»

«Στόχος μας είναι κάθε φορά η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη κι εκεί θα δώσουμε τη «μάχη» μας. Αυτό έχει να κάνει με τις ασφαλτοστρώσεις, με τον ηλεκτροφωτισμό, είτε με τη δυνατότητα πρόσβασης των Α.Μ.Ε.Α., καθώς και με τα μεγάλα έργα που έχουν εγκριθεί και δρομολογηθεί. Είναι επίσης όλα αυτά που υλοποιούνται κατά προτεραιότητα από την άποψη της συνεργασίας και με τον κ. Τουλκίδη που ήταν προκάτοχός μου. Οτιδήποτε έκτακτο προκύπτει θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε άμεσα και πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια, σε συνεργασία με το λιγοστό προσωπικό, τόσο στην τεχνική υπηρεσία, όσο και στην πολεοδομία», τόνισε σχετικά η κ. Δρακονάκη.

«Η πολυνομία και οι διαφορές που προκύπτουν από την έκδοση ενός νέου νόμου είναι κάτι που αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη στην εξέλιξη των πραγμάτων και στον προγραμματισμό μας»

Ερωτηθείσα ειδικά για το πρόβλημα που δημιουργεί αυτή καθ’ αυτή η έλλειψη προσωπικού, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, απάντησε: «Τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού έχουν να κάνουν με το ό,τι παλεύουμε σε καθημερινή βάση με τον χρόνο για μια πρόταση, για μια χρηματοδότηση, είτε για να ολοκληρώσεις μια μελέτη ή για να δημοπρατήσεις. Η πολυνομία και οι διαφορές που προκύπτουν από την έκδοση ενός νέου νόμου είναι κάτι που αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη στην εξέλιξη των πραγμάτων και στον προγραμματισμό μας, αλλά είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε για να προχωράμε να μελετάμε και να υλοποιούμε. Από τα πρώτα που έκανα ήταν να ζητήσω την κατάσταση με τα άτομα. Πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί, άλλοι έχουν μετακινηθεί, ενώ πέντε μηχανικοί είναι με άδεια άνευ αποδοχών στο εξωτερικό, εγκαταλείποντας τη θέση τους για να βρουν την τύχη τους εκεί».

Τις 800.000 ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός για τα έργα ασφαλτοστρώσεων στις ενότητες Καβάλας και Φιλίππων

Τέλος, σε σχέση με τις προτεραιότητες σε έργα ασφαλτοστρώσεων και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις η αντιδήμαρχος Καβάλας ανέφερε: «Τα έργα ασφαλτοστρώσεων σε Καβάλα και Φιλίππους έχουν μελετηθεί και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τις 800.000 ευρώ αθροιστικά. Σίγουρα δεν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Είχαν μείνει αρκετά πίσω οπότε πάντοτε με τα δεδομένα του Τεχνικού Προγράμματος σίγουρα θα υπάρχει κάθε χρόνο η μελέτη και η εφαρμογή μιας δημοπράτησης που αφορά ασφαλτοστρώσεις. Από εκεί και πέρα πολύ σημαντικά έργα είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων, της απομάκρυνσης των επικίνδυνων κατασκευών για τις οποίες υπάρχουν εκθέσεις κινδύνου από την Πολεοδομία κλπ. Γενικότερα μιλάμε για έργα που είναι επαναλαμβανόμενα σε ετήσια βάση αφενός και αναγκαία αφετέρου».