Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με την «Ελληνική Αυγή» Δημήτρης Βογιατζής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Έχουνε περάσει πάνω πέντε μήνες (9/11/2018) από την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια αποκατάστασης της. Όλους αυτούς τους μήνες οι διερχόμενοι οδηγοί ταλαιπωρούνται με προβληματικές εκτροπές της κινήσεις σε στενές δρόμους που θα οδηγήσουν πολύ σύντομα σε κυκλοφοριακό χάος λόγω της εισόδου ξένων τουριστών στην Καβάλα ενόψει Πάσχα και της έναρξης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Ο δήμος θα έπρεπε από την αρχή να κηρύξει το έργο έκτακτης ανάγκης (όπως τα καιρικά φαινόμενα) και να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες και τις εργασίες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την άμεση αποκατάσταση λειτουργίας του έργου. Αντίθετα βλέπουμε την δήμαρχο Καβάλας να αναλώνεται μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς χωρίς ουσιαστικά να δίνεται καμία λύση στο καθημερινό αυτό πρόβλημα.

Ένας τέτοιος χειρισμός ήταν και η πρόταση για την εγκατάσταση γέφυρας τύπου Belley από τον στρατό στο τμήμα της πεσμένης γέφυρας. Από την αρχή ήταν γνωστό ότι για να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια είτε του στρατού είτε άλλης τεχνικής υπηρεσίας απαιτείται τουλάχιστον η ύπαρξη στατικής μελέτης η οποία σύμφωνα με τον τοπικό τύπο θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση με δύο χρόνια. Εξαρχής το εγχείρημα δεν είχε καμία ελπίδα πραγματοποίησης αλλά χρησιμοποιήθηκε ως βαλβίδα πολιτικής εκτόνωσης του προβλήματος με σκοπό την αξιοποίηση του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση ο δημότης Καβάλας αναζητεί μια άμεση λύση και όχι ευχολόγια σχετικά με την επισκευή της γέφυρας μετά από τρία και τέσσερα πλέον χρόνια. Η μοναδική και άμεση λύση είναι να λειτουργήσει ο δρόμος μπροστά από το παλιό νοσοκομείο ως διπλής κυκλοφορίας.

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ

για την Καβάλα

ο Επικεφαλής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ