Ήχο, χρώματα, κίνηση, ζωντάνια, νιάτα, εθελοντισμό και προσφορά είχε το  Χριστουγεννιάτικο Gala που διοργάνωσαν ο Ροταριανός Όμιλος  Δυτικής Καβάλας και η  Σχολή Χορού ‘Dance Academy, στο γιορταστικά στολισμένο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Τις δυνάμεις τους ένωσαν οι μαθητές και οι χοροδιδάσκαλοι της σχολής με τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Με θέμα: ‘’τα Χριστούγεννα και η λάμψη των ημερών’’, εξελίχθηκε όλη η παράσταση με κοστούμια ανάλογα της κάθε χορογραφίας. Κλασσικές, μοντέρνες, σε ρυθμούς hip hop ή break dance, οι χορευτές κατάφεραν να ξεσηκώσουν το αμφιθέατρο και οι θεατές να συνοδεύουν χειροκροτώντας χωρίς να νοιάζεται κανείς για το χρόνο που περνούσε.

Λιλιπούτειοι μαθητές,  ‘ντίβες’ χορεύτριες αλλά και έμπειρα, δυναμικά  ΄στελέχη’ πια της Σχολής Χορού κατάφεραν να ‘ερμηνεύσουν το ρόλο τους’’ χορεύοντας και κλέβοντας τις καρδιές όλων και όχι μόνο των γονιών τους.

Η σχολή χορού ανέλαβε το ψυχαγωγικό κομμάτι της εκδήλωσης και ο Ροταριανός Όμιλος την οργάνωση με τρόπο άψογο και οι δύο. Το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας ήταν ένα υπερ πλήρες αμφιθέατρο, με ορθίους θεατές της τελευταίας στιγμής, αφού εξαντλήθηκαν και οι εφεδρικές καρέκλες. Η ικανοποίηση των συντελεστών δεν κρύφθηκε, ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους σε κάθε ευκαιρία.

Αποδέκτες της δωρεάς της κοινής εθελοντικής προσφοράς θα είναι σε λίγο καιρό οι παιδικοί σταθμοί Νεαπόλεως και Ζυγού του Δήμου Καβάλας με εμπλουτισμό  συστημάτων παιδικής χαράς ή ότι άλλο χρειάζονται περισσότερο.

Ο κ. Τουλκίδης Δημοσθένης, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προσχολικής Αγωγής στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε για τη επικείμενη δωρεά και επικεντρώθηκε στην αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς ειδικά κατά τους τελευταίους δύσκολους χρόνους που διανύει η χώρα μας.

Η κ. Ευαγγελία Δρακονάκη Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών χαιρέτησε την εκδήλωση με ικανοποίηση για την αλληλεγγύη και τις συλλογικές προσπάθειες εκ μέρους των πολιτών. Η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας, Άννα Παυλίδου ευχαρίστησε την κ. Έλσα Αυλωνίτου, Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών για την παρουσία της και την συνεργασία τους στο Κοινωνικό Πρόγραμμα του Ομίλου.

Οι υπεύθυνες του Christmas Gala, Άννα Παυλίδου και Γιάννα Λάσινα, Διευθύντρια της Σχολής Χορού, ευχαρίστησαν: Τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Μαρκόπουλο Θεόδωρο για την ευγενική παραχώρηση του Αμφιθεάτρου, τον κ. Νίκο Γονατίδη για την διάθεση του ολοζώντανου ελάτου που στόλισε την είσοδο και συνέβαλε στη γιορταστική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Επίσης,  το μέλος του Ροταριανού Ομίλου Μαρία Τσακαλίδου για το Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ που έκλεψε τα βλέμματα όλων, καθώς και το Ζαχαροπλαστείο ‘Αλλοτινό’ για την προσφορά του σε Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ τους, δόθηκε στους μαθητές που διέθεσαν το χρόνο και την ψυχή τους καθώς και σε όσους στήριξαν την μεγάλη προσπάθεια με το δικό του τρόπο ο καθένας, παρόντες  και απόντες.

Τελευταίο χειροκρότημα για τα ΜΜΕ που συνέβαλαν στην επιτυχία της παράστασης με την έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση του κοινού τους, καθώς και για την ευγενική χειρονομία να καλύψουν μέρος της εκδήλωσης.