Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε λέβητες και καυστήρες στα γυμνάσια και στα λύκεια του δήμου Καβάλας, ώστε να είναι πανέτοιμοι να λειτουργήσουν ενόψει του χειμώνα, όπως διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέτρος Πετρόπουλος.

«Ο καλός καιρός υπήρξε σύμμαχος μας και μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε μια σειρά εργασιών, σε γυμνάσια και λύκεια του δήμου Καβάλας, εκεί όπου όντως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα από τις πολλές βλάβες. Έγιναν συντηρήσεις σε όλους τους καυστήρες και λέβητες, όπως είθισται να γίνεται κάθε χρόνο με τις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να είναι τα μηχανήματα πανέτοιμα στο 100% ενόψει του χειμώνα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Π. Πετρόπουλος.

«Οι μαθητές θα είναι τον χειμώνα στις τάξεις τους, χωρίς μπουφάν και ζακέτες…»

«Υπήρξαν πολλά προβλήματα που εντοπίστηκαν και τα οποία εγκυμονούσαν πολλούς κινδύνους, καθώς αν δεν είμασταν έτοιμοι για τον χειμώνα θα είχαμε σοβαρά ζητήματα με την απώλεια θέρμανσης. Αφού διαπιστώθηκαν τα προβλήματα προχωρήσαμε στην επίλυσή τους, ένα προς ένα. Κάθε ζήτημα αντιμετωπίστηκε ξεχωριστά, ώστε σήμερα να μιλάμε με βεβαιότητα ότι όπου υπήρξαν προβλήματα, αυτά να έχουν αντιμετωπιστεί στο 100%. Αναφέρομαι στις βλάβες στο 1ο γυμνάσιο και στο 1ο λύκειο Καβάλας, στο 2ο γυμνάσιο και 5ο λύκειο, στο 3ο γυμνάσιο, στο 2ο λύκειο και επίσης στο γυμνάσιο και λύκειο Κρηνίδων. Στην τελευταία περίπτωση πραγματικά υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα, καθώς χρειάστηκε από την αρχή να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκατάσταση και αντικατάσταση του λέβητα και του καυστήρα. Θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά, με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν. Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα είναι τον χειμώνα στις τάξεις τους, χωρίς μπουφάν και ζακέτες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και την ικανοποίηση αυτή αισθάνονται και οι διευθυντές και καθηγητές, αλλά και οι μαθητές των σχολείων μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πετρόπουλος.

Τοποθέτηση συναγερμών σε σχολικές μονάδες

«Από εκεί και πέρα η ενιαία σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που υπήρξαν σε ό,τι έχει να κάνει με τομείς ασφάλειας των κτηρίων, αλλά και των υλικών που υπάρχουν μέσα σε αυτά, τοποθέτησε συστήματα συναγερμού σε σχολικές μονάδες. Θυμίζω το πρόβλημα που υπήρξε στο μουσικό σχολείο και στο 6ο γυμνάσιο. Μετά από μελέτες τοποθετήσαμε στα δυο προαναφερθέντα κτήρια, καθώς και στο 1ο γυμνάσιο και στο γυμνάσιο και λύκειο Κρηνίδων συναγερμούς. Επίσης, παρόμοια συστήματα τοποθετήθηκαν στο 2ο λύκειο και στο 7ο γυμνάσιο. Έτσι όταν χτυπήσει ο συναγερμός ενημερώνονται όλοι οι αρμόδιοι, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα βανδαλισμών που ενδεχομένως κάποιοι έχουν κατά νου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Φωτοτυπικά, φαξ και σκάνερ σε γυμνάσια και λύκεια

Τέλος, με βάση τις ανάγκες που είχαν κατατεθεί, το διοικητικό συμβούλιο της επιτροπής ενέκρινε δαπάνες για την αγορά σύγχρονων φωτοτυπικών μηχανημάτων στο 4ο γυμνάσιο και στο γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα, όπου υπήρξαν προβλήματα με τα προηγούμενα μηχανήματα, ενώ εφοδιάστηκαν με σύγχρονα φαξ και σκάνερ το 2ο λύκειο και το 5ο γυμνάσιο.

«Θεωρώ ότι είναι βήματα που έπρεπε να γίνουν. Μπορεί για κάποιους να είναι αυτονόητα, αλλά δεν θα επιτράπαμε στους εαυτούς μας κι εγώ ως πρόεδρος να έρθει ο χειμώνας και τα σχολεία της Καβάλας να μην παρέχουν τις απαιτούμενες συνθήκες σε επίπεδο θέρμανσης και ασφάλειας», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις του ο Πέτρος Πετρόπουλος.