Την πεποίθησή του ότι ο δήμος Καβάλας έπραξε όλα όσα έπρεπε και μάλιστα με το παραπάνω, για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/1), η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες οδηγοί, εξέφρασε μιλώντας στον »Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης.

Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις σε όλους όσοι επικρίνουν τη δημοτική αρχή κατηγορώντας τη για ολιγωρία, ενώ αναφέρθηκε και στην τεράστια γραφειοκρατία που εμποδίζει τον δήμο Καβάλας εδώ κι ενάμιση χρόνο να ενισχυθεί με δυο νέα εκχιονιστικά οχήματα.

»Πέσαμε κι εμείς πάνω σε αυτήν την κατάσταση που είδαμε όλοι. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ξεκίνησαν όλοι μαζί μόλις είδαν το χιόνι. Μιλάμε για εκατοντάδες αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Κι έγινε το πατείς με πατώ σε»

Ο κ. Τσουρουκίδης περιέγραψε πως αντέδρασε ο δήμος, αλλά και τι ο ίδιος αντιμετώπισε στη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης υπογραμμίζοντας σχετικά: »Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (9/1) στείλαμε περιμετρικά, στις παρυφές της πόλης, στο νοσοκομείο, στο Ε.Κ.Α.Β. και στον Άγιο Λουκά, δηλαδή σε όλα τα κρίσιμα σημεία, τρία οχήματα. Ένα εκχιονιστικό, την υδροφόρα και μια αλατιέρα. Αυτό που μας ενδιέφερε πρώτιστα ήταν να μην κλείσει ο δρόμος προς το νοσοκομείο. Την ώρα που άρχισε η χιονόπτωση ξεκινήσαμε εγώ με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Καθαριότητας τον κ. Κλειτσιώτη, για να φύγουμε προς το νοσοκομείο, μετά από εντολή της δημάρχου, για να έχουμε οι ίδιοι εικόνα. Ωστόσο πέσαμε πάνω σε αυτήν την κατάσταση που είδαμε όλοι. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ξεκίνησαν όλοι μαζί μόλις είδαν το χιόνι. Μιλάμε για εκατοντάδες αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Κι έγινε το πατείς με πατώ σε».

»Ο δήμος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και με το παραπάνω. Με το προσωπικό και τα μηχανήματα που έχει, κάναμε το αδύνατο δυνατό…»

»Μέσα σε αυτήν την κατάσταση εγκλωβιστήκαμε κι εμείς κι αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε μονόδρομο για να βγούμε στην περιμετρική και να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Μέσα σε αυτό το κομφούζιο εγκλωβίστηκαν και δυο οχήματά μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο δήμος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και με το παραπάνω. Με το προσωπικό και τα μηχανήματα που έχει, κάναμε το αδύνατο δυνατό. Στην πρώτη χιονόπτωση (5 Ιανουαρίου) δεν υπήρχε κανένα παράπονο, γιατί δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη μαζική μετακίνηση των συμπολιτών μας κι όλα πήγαν όλα καλά. Στην περίπτωση της Τετάρτης τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Σίγουρα φταίμε και οι πολίτες, καθώς δεν έπρεπε να κινηθούμε μαζί, ενώ θα πρέπει να πω ότι ναι, όταν βγαίνουμε στο χιόνι πρέπει να έχουμε μαζί μας και αντιολισθητικές αλυσίδες, που πολλοί δυστυχώς δεν είχαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσουρουκίδης.

»Επειδή είναι προεκλογική περίοδος νομίζουν κάποιοι ότι θα βλάψουν τη διοίκηση. Δυστυχώς βλάπτουν την ίδια την πόλη!»

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο κ. Τσουρουκίδης σημείωσε: »Επειδή είναι προεκλογική περίοδος νομίζουν κάποιοι ότι θα βλάψουν τη διοίκηση. Δυστυχώς βλάπτουν την ίδια την πόλη! Η δήμαρχος την επόμενη μέρα της προηγούμενης χιονόπτωσης μας έδωσε ρητή εντολή για εκχιονιστικά μηχανήματα. Τα έχουμε παραγγείλει ενάμιση χρόνο, αλλά δεν μπορείς να τα βάλεις με αυτό το τέρας που λέγεται γραφειοκρατία. Είναι θέμα ημερών να υπογραφούν οι συμβάσεις για αυτά τα πολυμηχανήματα, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Μας υποσχέθηκαν μέχρι 10 Φεβρουαρίου. Εμείς ήμασταν έτοιμοι, δεν φταίει σε τίποτα η δημοτική αρχή. Ούτε οι υπάλληλοι, γιατί κάποιοι αναφέρθηκαν και σε αυτούς. Όχι, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και προχωράμε για το καλό της πόλης».