Τη χορηγία της εταιρείας PFIC LTD, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Άδοντες και ψάλλοντες», προσκόμισε ο διευθυντής της Αλέξανδρος Γιαννίκος, στον δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/4) από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η κ. Τσανάκα ανέφερε, ότι ο δήμος ζήτησε χορηγία για την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία, όπως υπογράμμισε είναι ακριβή, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει θεσμός. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρεία λιπασμάτων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου.

Ικανοποιημένη η δήμαρχος Καβάλας για τη στήριξη του εργοστασίου λιπασμάτων προς τον δήμο και την τοπική κοινωνία

«Χαίρομαι που βλέπω τον τελευταίο καιρό μια κινητικότητα εκ μέρους του εργοστασίου λιπασμάτων σε ό,τι αφορά τον κοινωνικό τομέα, τον πολιτιστικό και γενικά αρχίζετε και δένεστε με την κοινωνία και με τον δήμο. Βοηθάτε και πριν βοηθούσατε. Η κοινότητα της Νέας Καρβάλης ό,τι πρόβλημα είχε σε εσάς απευθυνόταν, το ξέρουμε καλά. Συμμετέχετε πιο σοβαρά τώρα στα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα του δήμου. Αν δεν βοηθήσετε εσείς που θα απευθυνθούμε εμείς; Ετοιμάζουμε επιστολή που θα στείλουμε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας γιατί θέλουμε να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, καθώς χρειάζονται τα παιδιά με κινητικά προβλήματα δυο αναπηρικά αμαξίδια για τον αθλητισμό. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε την ανταπόκριση που περιμένουμε», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Α. Γιαννίκος: «Εμείς ως εταιρεία βοηθάμε και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε τέτοιες ενέργειες. Είμαστε δίπλα στον δήμο Καβάλας και για αυτό θα συμμετάσχουμε ως μέγας χορηγός στην εκδήλωση αυτή»

Από τη μεριά του ο διευθυντής της PFIC LTD Αλέξανδρος Γιαννίκος, υπογράμμισε στα όσα είπε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης «Άδοντες και ψάλλοντες», η οποία προάγει τον πολιτισμό και αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Εμείς ως εταιρεία βοηθάμε και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε τέτοιες ενέργειες. Είμαστε δίπλα στον δήμο Καβάλας και για αυτό θα συμμετάσχουμε ως μέγας χορηγός στην εκδήλωση αυτή. Εκτός από αυτή τη χορηγία είμαστε δίπλα στην κοινωνία της Καβάλας. Μας ζητήθηκε το Σάββατο (20/4) να συμβάλουμε στην καθαριότητα της κοινότητας Νέας Καρβάλης και για αυτό θα διαθέσουμε τέσσερα άτομα για να καθαρίσουν την περιοχή γύρω από τον ναό του Αγίου Γρηγορίου γιατί έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα χόρτα. Όπως και πέρυσι βέβαια θα καθαρίσουμε και το δασάκι της Παναγούδας».

Μ. Φραντζεσκάκη: «Χωρίς αυτές τις χορηγίες, επειδή είναι μια ακριβή εκδήλωση, δεν θα μπορούσαμε ίσως να την πραγματοποιήσουμε στον βαθμό που εμείς θέλουμε…»

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας Μαρία Φραντζεσκάκη, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γιαννίκο για την ανταπόκρισή του, άμεσα με το πρώτο τηλεφώνημα του δήμου για να χρηματοδοτήσουν τη μεγάλη εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός.

«Η PFIC και ο κ. Γιαννίκος μη ξεχνάμε ότι μας βοήθησαν τα Χριστούγεννα να πάρουμε τα καύσιμα και τα ξύλα που είχαν ανάγκη συμπολίτες μας. Είναι η δεύτερη φορά που στέκονται στο πλευρό του δήμου Καβάλας με μια μεγάλη χορηγία. Χωρίς αυτές τις χορηγίες, επειδή είναι μια ακριβή εκδήλωση, δεν θα μπορούσαμε ίσως να την πραγματοποιήσουμε στον βαθμό που εμείς θέλουμε. Έτσι εν αναμονή της μεγάλης εκδήλωσης, θα ακολουθήσει μια ακόμη συνέντευξη την Μεγάλη Τρίτη όπου θα παραστούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν και θα χρηματοδοτήσουν την εκδήλωση και θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα», ανέφερε από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Καβάλας.

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι το ποσό της χορηγίας ανέρχεται στις 4.000 ευρώ.