«Καμπανάκι» για την άφιξη 2.000 προσφύγων στην Καβάλα, χτύπησε η δήμαρχος Καβάλας Δ. Τσανάκα, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας (10-6-2019).

Όπως ανέφερε η κ. Τσανάκα, μία μέρα πριν τις εκλογές την επισκέφθηκε αρμόδιος για τους πρόσφυγες και της ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός είναι να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων τόσο στο «Ασημακοπούλου», όσο και σε σπίτια μέσα στην Καβάλα, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η δήμαρχος Καβάλας εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της σε αυτούς τους σχεδιασμούς, υπενθυμίζοντας ότι αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να φιλοξενηθούν προσωρινά και μόνο για 6 μήνες πρόσφυγες στο «Ασημακοπούλου».

– Τώρα βλέπουμε να εργάζονται πυρετωδώς στο «Ασημακοπούλου» συνεργεία προκειμένου να δημιουργήσουν νέους χώρους για φιλοξενία περισσότερων προσφύγων και επιπλέον μας ανακοινώνουν ότι θέλουν να εφαρμόσουν και πρόγραμμα φιλοξενίας σε σπίτια, μέσα στην Καβάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τσανάκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, κάλεσε το σώμα να αντιδράσει με κάθε τρόπο. Επίσης ο επικεφαλής της «ΚΑΠ», Βαγγέλης Παππάς τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει εις βάρος της Καβάλας και ζήτησε να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση από την κοινωνία της Καβάλας.