Άρχισαν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης της κεντρικής Πλατείας της Καβάλας, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη μελέτη που είχε κατατεθεί και εγκριθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σε πρώτη φάση οι εργασίες αφορούν την κατεδάφιση των κυκλικών κερκίδων στην πλευρά της οδού Δοϊράνης,  ώστε να κατέβει το επίπεδο και να βελτιωθεί επί της ουσίας η ορατότητα προς την εν λόγω οδό, χωρίς φυσικά να πειραχτούν τα μεγάλα δέντρα.

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πλατεία Ελευθερίας προβλέπεται να τοποθετηθούν τα ειδικά πλακίδια για την όδευση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά κι όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη πλευρά, θα αρχίσουν αντίστοιχες εργασίες στην απέναντι πλευρά, αυτή που «βλέπει» στην Ι. Δραγούμη. Ο λόγος  που οι εργασίες εκτελούνται τμηματικά είναι για να μην κλείσει ολόκληρη η πλατεία και μετατραπεί σε εργοτάξιο, καθώς είναι ένας χώρος κεντρικός της πόλης. Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πλατεία Ελευθερίας προβλέπεται να τοποθετηθούν τα ειδικά πλακίδια για την όδευση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης σε όλη την πλατεία, θα κατέβουν τα επίπεδα που σήμερα δημιουργούν διαδρόμους μη χρήσιμους και γενικότερα θα γίνουν παρεμβάσεις που εντάσσονται  στο πλαίσιο ενός «λίφτινγκ» της πλατείας.

Για τη ριζική ανακατασκευή της πλατείας απαιτείται οπωσδήποτε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός

Να σημειωθεί ότι η ριζική ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας απαιτεί οπωσδήποτε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όμως μέχρις ότου προχωρήσει αυτός, η δημοτική αρχή έκρινε αναγκαίες τις παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν την Τρίτη (16/7), όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Αναφορικά με τη λειτουργία του σιντριβανιού έχουν γίνει κάποιες σκέψεις  να λειτουργήσει ένα κομμάτι του, ενώ το υπόλοιπο υπάρχιε πρόταση να καθαιρεθεί ή να μπαζωθεί για να αποδοθεί στο κοινό σαν παρτέρι.

Ε. Δρακονάκη: «Είναι ένα έργο που όλοι το θέλουμε πάρα πολύ καιρό και ήρθε η ώρα μετά από τόσες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να πραγματοποιηθεί»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη, κάθε έργο μπορεί να δημιουργήσει μία αναστάτωση και για αυτό η διοίκηση του δήμου ζητά την κατανόηση, την επιείκεια και την υπομονή των πολιτών, καθώς είναι ένα έργο στο κέντρο της πόλης και είναι λογικό να δημιουργήσει κάποιες αναστατώσεις. «Είναι ένα έργο που όλοι το θέλουμε πάρα πολύ καιρό και ήρθε η ώρα μετά από τόσες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να πραγματοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Δρακονάκη.