Η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (11-12-2018) με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, κάλεσε τους καβαλιώτες να χαρούν τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και έψαλλε μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Πριν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου παρουσιάστηκαν εορταστικές μελωδίες από την Παιδική Χορωδία και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Κατερίνας Κοψαχείλη και την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Μανώλη Παργεντάκη. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκαν παραδοσιακές μελωδίες και κάλαντα από τη χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Καβάλας και τη χορωδία των ΚΑΠΗ Κρηνίδων, τις χορωδίες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας, καθώς και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καβάλας της «Δημωφέλεια».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ζουγανέλης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν ένα πρόγραμμα ειδικά για την περίσταση. Μια διαδραστική μουσική παράσταση με μπαλάντες, ροκ, λαϊκά τραγούδια και πολλούς αυτοσχεδιασμούς, που σκόρπισε κέφι και πολύ γέλιο στους θεατές.

Οι εκδηλώσεις που έχουν τίτλο «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα» απλώνονται σε όλες τις συνοικίες της Καβάλας, στο Παληό, την Καρβάλη, την Παλιά Καβάλα κλπ. οι δράσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, γλυπτική, χορό, βιωματικά εργαστήρια, αναβιώσεις εθίμων και γαστρονομία.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων μέχρι και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει:

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

17:30   Παλιά Μουσική

«Χριστούγεννα στην Παλιά Μουσική»

O Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο» μας ταξιδεύει στη μαγεία των ημερών με εορταστικές μελωδίες και κάλαντα από τη Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Παρέα με τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράζει δώρα, διαδραστικές δραστηριότητες και ζωγραφική προσώπου για παιδιά. Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 19:00.

20:30   Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γ. Παυλίδης»

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Συναυλία από τη Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Θανάση Παρμενίδη, με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της κλασικής και διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς και από το έργο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

18:30-20:30   Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας

Χαλκοmaniacs

Η μπάντα δρόμου με το διαφορετικό μουσικό της χρώμα και τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές και εορταστικές διασκευές της πλημμυρίζει την πόλη και μας ξεσηκώνει!

19:30   Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας

Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων από το θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet»

Μία χαρούμενη χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά με ηθοποιούς και κούκλες, γεμάτη περιπέτειες, δράση και μουσική, βασισμένη στη γνωστή ιστορία του Λιούις Κάρολ! Κείμενο – Σκηνοθεσία – Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο  Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μάκκας, Ιρίνα Μπόικο

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

18:30   Aγία Παρασκευή (Χρ. Σμύρνης 110)

«Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Γειτονιές»

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία του με πολλές εκπλήξεις!

19:00   Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Μάκης Χάρμπας εμφανίζει στον μπερντέ του τις φιγούρες και ο καταξιωμένος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης ενσαρκώνει ζωντανά επάνω στην σκηνή τον ζωντανό Καραγκιόζη από τον θίασο «Σκιών Καμώματα».

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

11:00-14:00   Εργαστήριο Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Χριστούγεννα ρετρό»

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιήσουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα: «Χριστούγεννα ρετρό». Η γιορτή περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, κουκλοθέατρο, εργαστήρια με κατασκευές , εργαστήριο μακιγιάζ, παιχνίδια, μουσική, τραγούδια.

12:00   Κεντρικοί δρόμοι Καβάλας

«Η Φιλαρμονική Κρηνίδων στην Καβάλα»

Χριστουγεννιάτικες, παραδοσιακές και ροκ μελωδίες από όλο τον κόσμο από τη Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – Παράρτημα Κρηνίδων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Αναστάσιου Σαββίδη.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

17:30   Παληό Καβάλας – Γυμναστήριο Δημοτικού Σχολείου

«Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Παληό»

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παληού διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις!

18:30-19:30 & 19:30-20:30   Εργαστήριο Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήρι Εναλλακτικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Εορταστικό εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για παιδιά με την Anna Bandura. Αν είστε 6-8 ετών ελάτε να μάθετε πως φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με ανακυκλώσιμα υλικά (18:30-19:30). Αν είστε 9-12 ετών, δε φαντάζεστε τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα ξυλάκι μπαμπού και εφημερίδες (19:30-20:30).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510240973 & 2510240983

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 παιδιά ανά εργαστήριο

18:30-20:30   Εργαστήριο Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.