Με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών συνεχίστηκαν την Πέμπτη (27/10) οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

28Η 3Αμέσως μετά ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από ομάδες μαθητών Λυκείων της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Παρασκευής

28Η 1Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Παρασκευής (28/10) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο περιφερειακός σύμβουλος, δρ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Στις 11 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Π.Ε. Καβάλας.

28Η 4Θα ακολουθήσει τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12 το μεσημέρι στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του διοικητηρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι και τον χώρο του Λιμεναρχείου, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.