Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στην πόλη του Durham της Βόρειας Καρολίνα των Η.Π.Α., πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην οποία έλαβαν μέρος άρματα, μπάντες, σύλλογοι, σχολεία, ομάδες, διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο της πόλης. 

Στην παρέλαση συμμετείχε η Επιτροπή Σύστασης Νέων Αδελφών Πόλεων και παρέστησαν οι Αδελφές Πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρωσίας και Κίνας.  Λόγω της επικείμενης αδελφοποίησης του Durham με το Δήμο Καβάλας, κατά τη διέλευση της η Επιτροπή Σύστασης Νέων Αδελφών Πόλεων κρατούσε την ελληνική σημαία.  Παρών ήταν ο Δήμαρχος της πόλης, κ. William V. «Bill» Bell.

Durham 1Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε σήμερα στην Αντιδήμαρχo Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτιστικών Δράσεων.κ. Κυριακή Χιώτη – Πρασσά, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σύστασης Νέων Αδελφών Πόλεων κ. Brady Surles που πρόσφατα επισκέφτηκε την Καβάλα, τα μέλη της Επιτροπής έχουν ήδη εξετάσει την προοπτική αδελφοποίησης της πόλης τους με την Καβάλα και δηλώνουν ενθουσιασμένοι.  Η Επιτροπή ψήφισε θετικά και υποστηρίζει ιδιαιτέρως την αδελφοποίηση και αυτό ενισχύθηκε περισσότερο αφού παρακολούθησε προβολή DVD διάρκειας 6 λεπτών που αφορά την προώθηση του τουρισμού στην Καβάλα, το οποίο δόθηκε από την Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα στους εκπροσώπους της επιτροπής, όταν επισκέφτηκαν την Καβάλα τον περασμένο μήνα.  Ορίστηκε δε, εκ νέου συνάντηση της Επιτροπής Σύστασης Νέων Αδελφών Πόλεων για να μελετηθεί το νομικό πλαίσιο, το περιεχόμενο του συμφωνητικού των Αδελφών Πόλεων και να προχωρήσει η διαδικασία.  Στη συνέχεια, η Επιτροπή Νέων Αδελφών Πόλεων, θα εισηγηθεί επίσημα την αδελφοποίηση των δύο δήμων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Durham.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο John Jernigan, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Σύστασης Νέων Αδελφών Πόλεων της πόλης Durham, να κρατάει την ελληνική σημαία.