Μικροί και μεγάλοι βίωσαν την εμπειρία και τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή τους σε όλα τα στάδια της δράσης (συλλογή καπακιών, διαλογή αυτών προς ανακύκλωση, επιτόπου ζύγισμα και καταμέτρηση, ζωγραφική των συσκευασιών στα χρώματα των κλάδων με το λογότυπο του Οδηγισμού, τελική τους συσκευασία).

Παράλληλα στον χώρο έτρεχαν κυκλικά παιχνίδια με κύριο άξονα την κινητική αναπηρία χρησιμοποιώντας και ένα αμαξίδιο του Ν.Σ. ΑμεΑ Ν. Καβάλας, το οποίο αγοράστηκε στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Με την ένθερμη συμμετοχή του κόσμου της Καβάλας στην παραπάνω δράση, συλλέχθηκαν 264,3 κιλά καπάκια τα οποία και  παραδόθηκαν το ίδιο μεσημέρι από τους ενήλικες εθελοντές (Στελέχη) των ομάδων μας, στα γραφεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας.

Ο Οδηγισμός μέσα από το  Παιδαγωγικό του Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 5-18 χρονών να βιώσουν, ένα μεγάλο παιχνίδι εμπειριών και γνώσεων, με τη μέθοδο της μάθησης του παιδιού μέσα από την πράξη, μέσα από την ομάδα και μέσα από το ίδιο το παιδί, βασισμένο πάντα στην Προσωπική Ανάπτυξη, τη Ζωή στη Φύση και την Κοινωνική Συμμετοχή.