Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (17/11)  στην πλατεία του Καπνεργάτη, στο πλαίσιο της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας των συνταγματαρχών.

Μέλη του Π.Α.ΜΕ., της Επιτροπής Ειρήνης και της Μ.Α.Σ., συγκεντρώθηκαν στον Καπνεργάτη λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

πολυτεχνειο1Πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις και προσφυγιά…

«Πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά. Η πείρα των τελευταίων 43 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πτώση της Χούντας ένα χρόνο μετά, αναδεικνύει ότι το πραγματικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, σε κάθε ιστορική φάση και καμπή, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στον καπιταλισμό, για ένα ελπιδοφόρο αύριο»,  ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην πλατεία του Καπνεργάτη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Ποτόλιας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Καπνεργάτη και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από περίπου 150 μέλη του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε.

Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στον ίδιο χώρο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν και τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών και κομματικών νεολαίων, καθώς και αντιεξουσιαστές.

Το «παρών» έδωσε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αλλά και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ., Χρήστος Γάκης.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σε μια εποχή όπου τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνία επωμίζονται δυσανάλογα τα βάρη των άδικων πολιτικών που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και κεντρικό επίπεδο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΝΤ Καβάλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τάσος Ιωαννίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, αλλά και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.