«Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/6) η Βάσια Καραμπετάκη, η οποία το απόγευμα της Πέμπτης (15/6) είχε μεταφερθεί από ιδιωτική κλινική της Καβάλας στο Γενικό Νοσοκομείο, λόγω αιμορραγίας που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει φυσιολογικά σε ιδιωτική κλινική της πόλης μας, ωστόσο επειδή άρχισε να αιμορραγεί πολύ, οι γιατροί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν «καισαρική τομή», για να πάρουν το βρέφος, όπως κι έγινε.

Ωστόσο, η 35χρονη συνέχισε να αιμορραγεί έντονα κι έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Ξάνθης μεταφέρθηκε η άτυχη γυναίκα, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε – Σε καλή κατάσταση το βρέφος, το οποίο βρίσκεται στο Γ.Ν.Κ.

Άμεσα και χωρίς χρονοτριβή έγινε η εισαγωγή της στο χειρουργείο, όπου φάνηκε κάποια στιγμή η κατάσταση της να ισορροπεί. Στη συνέχεια έπρεπε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όμως αυτή του νοσοκομείου Καβάλας ήταν εκτός λειτουργίας, καθώς βάσει του σχεδιασμού της ΥΠ.Ε. όλες οι Μ.Ε.Θ. των νοσοκομείων κλείνουν για μια περίπου εβδομάδα τον χρόνο, ώστε να πραγματοποιηθούν διάφορες εργασίες, όπως για παράδειγμα απολύμανσης.

Έτσι, περίπου τα μεσάνυχτα, αποφασίστηκε η νεαρή γυναίκα να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ξάνθης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το βρέφος της άτυχης γυναίκας βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και είναι σε καλή κατάσταση.