Ηλίας Καλανταρίδης: Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής

Ημέρα:

Ο επικεφαλής μας απέδειξε ότι μπορεί να παράγει έργο / Ο κόσμος έχει αλλάξει, δεν μπορείς να κατευθύνεις το εκλογικό σώμα

«Είμαι πραγματικά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και θέλω να πιστεύω ότι θα επαληθευτώ, ότι θα είμαστε δηλαδή ένας από τους δυο συνδυασμούς που θα περάσουν στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης εβδομάδας».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του Χαράλαμπου Χρυσανίδη «Έργο Τώρα», Ηλίας Καλανταρίδης.

«Ο επικεφαλής μας απέδειξε ότι μπορεί να παράγει έργο – Ήταν ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος κι αυτό πλέον κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και νομίζω αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση…»

«Στον χρόνο που είχα και διέθεσα στον προεκλογικό μου αγώνα και κινήθηκα με τον κ. Χρυσανίδη και την ομάδα του συνδυασμού μας, αυτό που λαμβάνω από τους πολίτες είναι ένα ζεστό κλίμα, μια αποδοχή κι αυτό που ακούω συνέχεια να λέγεται από τους ανθρώπους που συναντούμε στον δρόμο, στις επιχειρήσεις που επισκεπτόμαστε, στους συλλόγους, είναι το «μου έχουν πει για εσάς αυτό» κι όλοι αυτοί αναφέρονται στη θητεία του κ. Χρυσανίδη, στον πρώην Δήμο Ελευθερών, όπου ήταν ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος κι αυτό πλέον κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και νομίζω αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον συνδυασμό μας. Ο επικεφαλής μας απέδειξε ότι μπορεί να παράγει έργο», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Καλανταρίδης.

«Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο, όπου πραγματικά να μας θεωρούν ότι είμαστε «απειλή» γι’ αυτούς. Αυτό για εμένα λέει πολλά…»

Σε ερώτηση στη συνέχεια για το αν η ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια αποτυχία, ο κ. Καλανταρίδης απάντησε: « Πάντοτε θα έλεγα ότι μια ήττα είναι αποτυχία. Όσο και να την ωραιοποιήσουμε είναι αποτυχία, Παρ’ όλα αυτά η προεκλογική περίοδος είναι ένα ταξίδι. Ξεκινήσαμε ως τελευταίος συνδυασμός και πραγματικά θα πω βλέποντας και τους άλλους συνδυασμούς, έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο, όπου πραγματικά να μας θεωρούν ότι είμαστε «απειλή» γι’ αυτούς. Αυτό για εμένα λέει πολλά και είναι κάτι το οποίο το «διαβάζω» στο πρόσωπο των αντιπάλων μας. Άρα όλοι μας υπολογίζουν, όλοι μας φοβούνται κατά έναν τρόπο κι αυτό όχι αδίκως».

«Ο κόσμος έχει αλλάξει, έχει ωριμάσει, οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει. Δεν μπορείς να κατευθύνεις το εκλογικό σώμα κι αυτό είναι το σωστό…»

Ερωτηθείς για το αν στον δεύτερο γύρο μπορεί να «δοθεί γραμμή» από τους ηττημένους της πρώτης, ο κ. Καλανταρίδης απάντησε: «Δεν μπορείς να ελέγξεις το εκλογικό σώμα. Αυτό είναι ένας μύθος. Αυτό θα το κάνεις στην καλύτερη περίπτωση σε λίγους ανθρώπους που είναι γύρω σου, πολλές φορές μάλιστα ούτε μέσα στην ίδια σου την οικογένεια. Έχουν περάσει οι εποχές όπου κάποιοι κρατούσαν στο χέρι 100 και 200 άτομα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, έχει ωριμάσει, οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει. Δεν μπορείς να κατευθύνεις το εκλογικό σώμα κι αυτό είναι το σωστό. Θα πρέπει ο πολίτης να αποφασίσει ποιος είναι αυτός που θέλει να τον εκπροσωπήσει. Κι αυτό θα πρέπει να γίνεται αποδεκτό από όλους».

«Το προεκλογικό κλίμα είναι πάρα πολύ ήρεμο και ήσυχο. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες…»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ή αν θα υπάρξει αντίστοιχα αποχή, ο Ηλίας Καλανταρίδης απάντησε: «Το προεκλογικό κλίμα είναι πάρα πολύ ήρεμο και ήσυχο. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες. Πολλοί, μου έχει τύχει, να μην ξέρουν καν ποιοι είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι! Μιλάμε για πλήρη αποχή κάποιων από την όλη διαδικασία, όμως οι περισσότεροι παρ’ όλα αυτά θέλουν να σε ακούσουν, να τους πεις ποιος είσαι, ποιες είναι οι ιδέες και οι απόψεις σου. Στο τέλος τελικά θα δούμε τι έχουμε καταφέρει με όλη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει».

«Προσωπικά στην πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καβάλας έχω δείξει ποιος είμαι – Θα πρέπει να μετέχουμε στη γιορτή της Δημοκρατίας, να στείλουμε με την ψήφο μας το όποιο μήνυμα θέλουμε…»

Τέλος, κληθείς να απευθύνει το μήνυμά του στους πολίτες της Καβάλας, λίγο πριν από την κρίσιμη εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, ο Ηλίας Καλανταρίδης επισήμανε: «Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Άσχετα αν πολλές φορές οι πολιτικοί και η πολιτική μας έχουν πικράνει, θα πρέπει να μετέχουμε στη γιορτή της Δημοκρατίας, να στείλουμε με την ψήφο μας το όποιο μήνυμα θέλουμε κι εγώ θα έλεγα ότι κριτήριο μας πάντα θα πρέπει να είναι η επιλογή αυτού που πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος, αυτόν που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά τα οποία λέει, αυτόν που μπορεί να κάνει έργο. Αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριό μας. Ξέρω ότι σε μεγάλο βαθμό δεν είναι έτσι, όλοι το ξέρουμε, αλλά θα πρέπει να παίξει ρόλο και αυτό στην τελική μας απόφαση. Θα πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί τη μέρα μετά τις εκλογές το πρόσωπο που θεωρούμε πιο ικανό, αυτό θα πρέπει να ηγηθεί του Δήμου Καβάλας. Προσωπικά στην πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καβάλας έχω δείξει ποιος είμαι. Για εμένα δεν υπάρχουν δικοί τους και δικοί μας. Το σιχαίνομαι αυτό, γιατί το έχω ακούσει. Για εμένα δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι, όλοι έχουν την ανάγκη της βοήθειας του Δήμου, να βρίσκεται δίπλα τους σε όλους τους τομείς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας έχει...

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας: «Η γειτονιά των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου...

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...