Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

Ημέρα:

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου και πρώτιστα οι επαγγελματίες οδηγοί των ταξί, οι οποίοι προβάλλουν το θέμα της ασφάλειας, τόσο τον επιβατών τους, όσο και των ιδίων».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης της παράταξης «Έργο Τώρα», Ευαγγελία Δρακονάκη, αναφορικά με το θέμα που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα και αφορά τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί, όπως επιδιώκει η δημοτική αρχή.

«Δεν θεωρώ δόκιμο να υπάρχει ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί τόσους πολλούς εργαζόμενους και να έχουμε έναν δήμαρχο, ο οποίος να μην είναι, τουλάχιστον όπως φάνηκε, πολύ σωστά ενημερωμένος…»

«Όταν κάποιος επιμένει τόσο πολύ θα πρέπει να έχεις την διάθεση να ξεχωρίσεις αν πραγματικά η επιμονή έχει να κάνει με εγωισμό, που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με εγωισμό ή αν έχει να κάνει με την πραγματικότητα την οποία μόνο οι οδηγοί των ταξί μπορούν να την ξέρουν. Κανένας από μας, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας οδηγός και μάλιστα συγκεκριμένη πιάτσα δεν μπορεί να το ξέρει. Έτσι λοιπόν διαφαίνεται ότι έστω και με δυσκολία πείσαμε τον δήμαρχο να ξαναδεί την μελέτη, διότι φάνηκε προφανώς ότι δεν ήταν σωστά ενημερωμένος. Κάτι άλλο είχε στο μυαλό του ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις – καταστροφές στον κήπο και στην ευρύτερη περιοχή που μιλούσαμε για την διαμόρφωση της πιάτσας των ταξί. Αυτό με εκπλήσσει αρκετά διότι δεν θεωρώ δόκιμο να υπάρχει ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί τόσους πολλούς εργαζόμενους και να έχουμε έναν δήμαρχο, ο οποίος να μην είναι, τουλάχιστον όπως φάνηκε, πολύ σωστά ενημερωμένος», ανέφερε σχετικά η κ. Δρακονάκη.

«Ευτυχώς στο τέλος πρυτάνευσε η λογική, καθώς δημόσια ο δήμαρχος ομολόγησε ότι προφανώς δεν ήταν σωστά ενημερωμένος και θα είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε στο επόμενο ή μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο…»

«Κρατάμε το γεγονός ότι ήταν μία λύση, μία πρόταση, η οποία εντοπίστηκε από τη διοίκηση της κ. Τσανάκα το 2018 που είχα την τιμή να είμαι και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Τότε είχαμε μία αναστολή εργασιών διότι έπρεπε να γίνει μία αναθεώρηση του σχεδίου, καθώς είχε δημοπρατηθεί το έργο αλλά δεν μιλούσαμε για δίκτυο πεζοδρόμων, αλλά για δίκτυο δρόμων τότε και έπρεπε να αναθεωρηθεί το σχέδιο, οπότε εκμεταλλευόμενοι στην ουσία εκείνο το χρονικό διάστημα είχαμε έρθει πολλές φορές σε επαφή με το σωματείο των ταξί για να βρούμε μία λύση, η οποία δυστυχώς δεν είχε εντοπίσει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της μελέτης της ανάπλασης της περιοχής. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι αυτήν την λύση την οποία συζητούσαμε τότε, με αυτήν την λύση κάθε φορά γίνονταν οι επαφές των εκπροσώπων του σωματείου των ταξί με τον δήμαρχο. Κι όταν μάλιστα πολύ σωστά από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ζητήθηκε από το σωματείο αυτή η πρόταση να αποτυπωθεί και σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα, πάρα πολύ σωστά το σωματείο απευθύνθηκε σε τοπογράφο και με αυτό το τοπογραφικό έγιναν οι συζητήσεις. Με τις ψήφους των άλλων φορέων στην επιτροπή πέρασε κατά πλειοψηφία. Επειδή όμως το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, αυτό ήρθε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπου υπήρξαν εντάσεις. Ευτυχώς στο τέλος πρυτάνευσε η λογική, καθώς δημόσια ο δήμαρχος ομολόγησε ότι προφανώς δεν ήταν σωστά ενημερωμένος και θα είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε στο επόμενο ή μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Ευαγγελία Δρακονάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...