Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Θέλουμε να ψηφίσουν αξιοκρατικά οι πολίτες

Ημέρα:

Οι εκλογές δεν είναι οικογενειακό τραπέζι για να κάνουμε τα χατίρια φίλων ή συγγενών / Η επιτυχία στη διοίκηση του πρώην Δήμου Ελευθερών, «οδηγός» για την διοίκηση του Δήμου Καβάλας / Απέτυχε η σημερινή διοίκηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας / Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αλλάξουμε την πορεία

«Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και θεωρώ ότι τα συμπεράσματα για τον δικό μας συνδυασμό είναι θετικά και ελπιδοφόρα. Κάναμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, προβάλαμε τις θέσεις μας, προβάλαμε τους ανθρώπους που πλαισιώνουν αυτόν τον συνδυασμό. Θέλουμε τα κριτήρια των πολιτών, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή (8/10), να είναι αξιοκρατικά κυρίως».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

«Οι πολίτες με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με το χέρι στην καρδιά να διαλέξουν αυτούς που θέλουν να τους διοικήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια,..»

«Όλοι έχουμε γνωστούς, φίλους και συγγενείς σε όλους τους συνδυασμούς. Είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, τόσο οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά κυρίως οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κι αυτό ίσως είναι ένα μπέρδεμα για πολλούς κι ένα δίλημμα. Οι εκλογές δεν είναι το οικογενειακό τραπέζι ή το ποτό που θα πιούμε με έναν φίλο ή το να κάνουμε το χατίρι σε κάποιον υποψήφιο, αλλά θα μας σημαδεύουν για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η δύναμη της ψήφου μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανάλογα θα πρέπει να συμπεριφερθούν και οι πολίτες. Με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με το χέρι στην καρδιά να διαλέξουν αυτούς που θέλουν να τους διοικήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, όχι για να κάνουμε κάποιο χατίρι ή ρουσφέτι, αλλά κυρίως για να βγάλουμε τον Δήμο Καβάλας από τη σημερινή στάσιμη κατάσταση», τόνισε σχετικά ο κ. Χρυσανίδης.

Η επιτυχία στη διοίκηση του πρώην Δήμου Ελευθερών, «οδηγός» για την διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», αναφέρθηκε και στην οκταετή θητεία του ως δήμαρχος του πρώην Δήμου Ελευθερών, η οποία, όπως είπε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, επισημαίνοντας επί της ουσίας ότι κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στον Δήμο Καβάλας. Σχετικά ανέφερε: «Έχουμε ένα παρελθόν, διοικώντας έναν Δήμο, όπως ο πρώην Δήμος Ελευθερών για οκτώ χρόνια. Η εμπειρία ήταν πολύ σημαντική, παρόμοια τα προβλήματα και νομίζω ότι με πολύ μεγάλη επιτυχία, κάτι που το αναγνωρίζουν και οι τότε αντίπαλοί μας, καταφέραμε και ανεβάσαμε τον Δήμο Ελευθερών σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Καταφέραμε να φέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη μέσω του Τουρισμού, ενώ το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν ότι κρατήσαμε τους νέους στην περιοχή τους, όπου και συνεχίζουν να δουλεύουν γι’ αυτό και είναι από τις λίγες περιοχές που ο πληθυσμός ανεβαίνει, αντί να μειώνεται, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας». 

Σκληρή κριτική για την διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη – Κυκλοφοριακό, Καθαριότητα, Περιμετρική, Περιγιάλι, Κουντουριώτου…

Μιλώντας για το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας, η απερχόμενη διοίκηση, ο κ. Χρυσανίδης σημείωσε: «Ζούμε στην καθημερινότητά μας τα προβλήματα, όπως είναι το κυκλοφοριακό χάος. Η σημερινή διοίκηση δεν έχει δημιουργήσει ούτε μία θέση στάθμευσης, δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο για να βελτιώσει την αστική συγκοινωνία, δεν έκανε ούτε ένα βήμα να αποδεσμεύσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από τα αυτοκίνητα που έχουν κατακλύσει τα πάντα. Από την άλλη η Περιμετρική σταμάτησε εδώ και πολλά χρόνια, το Περιγιάλι βρίσκεται σε μεγάλο χάλι σαν βομβαρδισμένο τοπίο κι όλα αυτά δημιουργούν μία κατάσταση που πραγματικά είναι προβληματική για όλους εμάς που ζούμε στην πόλη. Η σημερινή διοίκηση μες στον πανικό της άνοιξε και άλλες πληγές εν μέσω καλοκαιριού και τουρισμού, όπως είναι η οδός Κουντουριώτου, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Και στον τομέα της Καθαριότητας, οι κάδοι είναι άπλυτοι, τα χόρτα παντού έμειναν μέσα στη μέση του δρόμου όλο το καλοκαίρι, τα φρεάτια είναι ακαθάριστα. Αυτή δεν είναι η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει μία τουριστική πόλη».

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αλλάξουμε την πορεία, όχι μόνο στην πόλη της Καβάλας, αλλά και σε όλο τον Δήμο…»

«Μεγάλα θέματα δεν έχουν λυθεί, όπως της ύδρευσης στον πρώην δήμο Φιλίππων. Για το παλιό νοσοκομείο δεν κατέθεσαν ούτε μια πρόταση έστω, ούτε μια μελέτη. Το ανοιχτό κολυμβητήριο στο κέντρο της πόλης έγινε μία ανοιχτή χαβούζα, ο «Διόνυσος» τα ίδια χάλια με την εικόνα όταν κάηκε πριν από δεκαετίες χωρίς να έχει γίνει τίποτα, παρόλο που είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση. Με αυτά τα δεδομένα πηγαίνουμε στις κάλπες και ζητάμε από τους δημότες να μας στηρίξουν, γιατί έχουμε την εμπειρία, έχουμε και γνώση και επαγγελματικά και διοικώντας έναν πρώην Δήμο. Διαθέτουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό με αξιόλογους ανθρώπους, με γνώσεις, εμπειρίες και στο επάγγελμά τους αλλά και στην ανάμειξή τους με τα κοινά και νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αλλάξουμε την πορεία, όχι μόνο στην πόλη της Καβάλας, αλλά και σε όλο τον Δήμο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσανίδης.

Προτάσεις για τον τομέα του Τουρισμού

Ειδικότερα για τον Τουρισμό, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επισήμανε: «Οι δυνάμεις του Τουρισμού, δεν αξιοποιήθηκαν όπως και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Δεν εννοώ μόνο το παραλιακό μέτωπο που έχει πολλές ομοιότητες και με τον πρώην Δήμο Ελευθερών που τον αξιοποιήσαμε με τους Αμμόλοφους. Τα ίδια μπορούμε να κάνουμε και από το Παληό μέχρι και τη Νέα Καρβάλη. Δεν καθόμαστε να μαλώνουμε για το ιδιοκτησιακό. Κάνουμε μία συμφωνία ωφέλιμη και για αυτόν τον ιδιοκτήτη, αλλά και για τους πολίτες και τους δημότες και τους επισκέπτες στον Δήμο Καβάλας και προχωράμε. Ο Τουρισμός μπορεί να επεκταθεί και στα ορεινά χωριά του Δήμου μας. Αν γίνουν επενδύσεις μπορούν όλες εκείνες οι περιοχές να αποκτήσουν αίγλη, όπως αντίστοιχα χωριά σε άλλες περιοχές της χώρας».

«Ζητώ από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, γιατί είμαστε αυτοί που έχουμε την εμπειρία…»

Τέλος, απευθύνοντας το μήνυμά του στους πολίτες του Δήμου Καβάλας, ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης υπογράμμισε: «Ζητώ από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, γιατί είμαστε αυτοί που έχουμε την εμπειρία, έχουμε απτά δείγματα των προσπαθειών, των ενεργειών και των έργων που  κάναμε και ζητάμε οι πολίτες να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, να φέρουμε τα ίδια αποτελέσματα, την Ανάπτυξη και να κρατήσουμε τους νέους μας στην περιοχή μας. Γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξη από τους πολίτες για την επόμενη πενταετία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...

Μ. Ρήγας, Energean: Προτεραιότητες, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ενεργειακή μετάβαση

Ως κορυφαίες προτεραιότητες για τις κοινωνίες, τις οικονομίες και...