spot_img

Βασιλική Παπαδοπούλου: Πρέπει να δώσουμε το σύνθημα μιας νέας εποχής με επίκεντρο το «ευ ζην»

Ημέρα:

«Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μια Καβαλιώτισσα που αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσπαθήσει για το καλύτερο / Η κ. Ιωσηφίδου έχει αξίες, αφουγκράζεται τους συνεργάτες της, έχει όρεξη και έτοιμες ιδέες»

Για την απόφασή της να κατέλθει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου «Ώρα Δημιουργίας» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, μίλησε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η δικηγόρος Βασιλική Παπαδοπούλου.

Θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε δυο λόγια για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Βασιλική Παπαδοπούλου του Ηλία και της Ερμιόνης και είμαι δικηγόρος. Είμαι μια Καβαλιώτισσα χωρίς καταγωγή από την Καβάλα. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1990 από πατέρα αστυνομικό και μητέρα νοσηλεύτρια κι έχω έναν αδερφό. Έχω ρίζες από τη Δράμα και την Αιτωλοακαρνανία, όμως από βρεφική ηλικία βρέθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα την οποία λατρεύω. Σπούδασα στην Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος MSc Energy Law, Business, Regulation and Policy του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Σήμερα ασκώ δικηγορία εδώ, στην Καβάλα όπου ζω με τον σύζυγό μου Θεόδωρο Γιαννούλη».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου;

«Υπάρχει μια πικρία στον Καβαλιώτη και μια κουλτούρα ατέρμονης διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και γιγαντώθηκε από τις ανεπαρκείς προσπάθειες των τοπικών αρχόντων τα τελευταία χρόνια. Η άποψή μου είναι πως αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει. Οι νεότεροι πρέπει να δώσουμε το σύνθημα μιας νέας εποχής, μιας εποχής που επίκεντρο θα είναι το «ευ ζην» των Καβαλιωτών και η αναγέννηση της πόλης μας. Πρέπει να βγούμε στο φως! Έχοντας αυτό στο νου, αποφάσισα πως αξίζει η προσπάθεια να συνεισφέρω στον τόπο μου».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την Αναστασία Ιωσηφίδου και όχι με κάποιον άλλο υποψήφιο δήμαρχο;

«Μόλις η Αναστασία Ιωσηφίδου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις επερχόμενες εκλογές, είχα αποφασίσει ότι θα τη στηρίξω ως ψηφοφόρος, όχι μόνο επειδή είμαστε συνάδελφοι ή είναι η μοναδική γυναίκα υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές. Αυτά τα θεωρώ «κλισέ». Η κ. Ιωσηφίδου είναι η μόνη από τους αντιπάλους του κ. Μουριάδη  που έχει δοκιμαστεί ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση επί δημαρχίας Τσανάκα και κατά την άποψή μου, με μεγάλη επιτυχία στο κομμάτι της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», το οποίο είχε αναλάβει. Υποστήριζε με σθένος τα συμφέροντα της πόλης μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η όποια τουριστική ανάπτυξη φαίνεται να υπάρχει σήμερα, είναι επειδή κατάφερε να βάλει την Καβάλα στον τουριστικό χάρτη των Βαλκανίων και της Ευρώπης, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις, προβάλλοντας τον τόπο μας, την ιστορία του και τους ανθρώπους του. Η κ. Ιωσηφίδου έχει αξίες, αφουγκράζεται τους συνεργάτες της, έχει όρεξη και έτοιμες ιδέες. Μου άρεσε η πορεία της, πιστεύω σε αυτήν και με τη συστράτευσή μου μαζί της, της εκφράζω την εμπιστοσύνη μου». 

Πόσο σημαντικό θεωρείτε το γεγονός της συμμετοχής νέων ανθρώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

«Όπως είπα, οι νεότεροι πρέπει να δώσουμε το σύνθημα μιας νέας εποχής. Ο κόσμος και η Καβάλα δεν θα αλλάξει πίσω από το πληκτρολόγιο. Η συμμετοχή των νέων είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να συμμετέχουμε. Είτε ως υποψήφιοι, είτε ως ψηφοφόροι. Εγώ καλώ όλους τους νέους συμπολίτες μου να γίνουν κομμάτι της αλλαγής».

Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων εκλέγονται στα αυτοδιοικητικά είναι άνδρες. Πιστεύετε ότι είναι ευκαιρία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές αυτό να αλλάξει;

«Η ελληνική κοινωνία είναι ακόμη δύσπιστη ως προς την ικανότητα των γυναικών να ορίζουν την τύχη του τόπου. Θεωρώ πως διανύουμε μια εποχή αφύπνισης του κόσμου σχετικά με αυτό. Φυσικά είναι ευκαιρία να αλλάξει το ποσοστό, όμως θα εξαρτηθεί, όπως είπα, από την συμμετοχή των συμπολιτών μας στις εκλογές. Οι αλλαγές δε έρχονται μόνες τους. Εμείς οι πολίτες τις φέρνουμε».

Στην περίπτωση εκλογής σας, από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή, αν φυσικά εκλεγεί δήμαρχος η Αναστασία Ιωσηφίδου;

«Ο τομέας του περιβάλλοντος είναι ένας τομέας που θεωρώ ότι έχει παραμεληθεί, καθώς επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης μας».

Πόσο αισιόδοξη είστε ότι ο συνδυασμός «Ώρα Δημιουργίας» θα καταφέρει να περάσει στη δεύτερη Κυριακή, ώστε να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

«Είμαι πολύ αισιόδοξη. Έχω εμπιστοσύνη στη σύνεση των συμπολιτών μας και στην κρίση τους. Έχουμε υποφέρει αρκετά στην πόλη αυτή με ημίμετρα. Δε νομίζω ότι αξίζει στην Καβάλα μια «χαλαρή ψήφος» πλέον και θεωρώ ότι η Ώρα Δημιουργίας έχει τη δυνατότητα να λύσει αρκετά από τα θέματα, τα οποία μας βασανίζουν και τα συζητάμε μεταξύ μας εδώ και χρόνια, όπως για παράδειγμα η πολυπόθητη ανάπτυξη στο Περιγιάλι και οι καπναποθήκες».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω στα κοινά. Δεν συνηθίζω να δίνω υποσχέσεις που δε ξέρω αν θα τηρηθούν για να κερδίσω σταυρούς. Είμαι ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος και με ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων. Να βρίσκω το πρόβλημα και τη λύση του. Με ενδιαφέρει να προσπερνάω εμπόδια, να προχωράω και να βελτιώνομαι. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά για τον εαυτό μου είναι ότι δεν είμαι πολιτικός, είμαι μια Καβαλιώτισσα που αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσπαθήσει για το καλύτερο. Το πόσο μπροστά, είναι στο χέρι των συμπολιτών μας. Ανεξαρτήτως  προτιμήσεως προς το πρόσωπό μου όμως, ένα είναι βέβαιο και πρέπει να το διατυμπανίσουμε στις εκλογές του Οκτωβρίου, ότι είναι Ώρα Δημιουργίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλγα Καριπίδου: Να παλέψουμε με ένα κοινό όραμα για μια νέα Καβάλα

«Η σημερινή διοίκηση αφήνει ένα αίσθημα απογοήτευσης σε εμένα...

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε...

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της...

Αγιασμός στο εκλογικό κέντρο της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Με μια σεμνή και απέριττη τελετή, όπως απαιτεί η...

Έμπρακτη στήριξη του ΚΑΑ «Λυδία» στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Με αμέριστο σεβασμό και λύπη για τις απώλειες ζωής,...

Παύλος Ζησίμου: Το σύνθημα μου είναι «Ενωμένοι για την Καβάλα»

«Θεωρώ μέντορα μου τον αείμνηστο Θόδωρο Καλλιοντζή / Δεν...

Ευχαριστούν τον Αλέξη Πολίτη για την προσφορά απινιδωτή

Πολίτες του δήμου Νέστου σε ανάρτησή τους σημειώνουν τα...

Η Ροδόπη Γεωργιτσοπούλου υποψήφια με τον Χρήστο Μέτιο

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας με τον συνδυασμό...