spot_img

Ευστάθιος Μαυρομμάτης: Οι πολίτες να στηρίξουν το νέο, το καινοτόμο, το δημιουργικό

Ημέρα:

Για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό «Ώρα Δημιουργίας» της υποψήφιας δημάρχου, Αναστασίας Ιωσηφίδου, μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο Ευστάθιος Μαυρομμάτης.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Ευστάθιος Μαυρομμάτης, γιος του Θεοδώρου και της Σοφίας Μαυρομμάτη, πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Θοδωρή, της Σοφίας, του Γεωργίου και της Φωτεινής. Ο πατέρας μου με καταγωγή από τις Κρηνίδες και η μητέρα μου από το Βουνοχώρι Καβάλας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα, στην όμορφη γειτονιά του Βύρωνα. Αποφοίτησα από το Τ.Ε.Ι Καβάλας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του τμήματος Λογιστικής. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως Δ.Α.Ν (Διοικητής Άμυνας Νήσου) στα Δωδεκάνησα και ολοκλήρωσα τη θητεία μου ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, διατελώντας καθήκοντα Β’ Γ.Φ.Ε (Βοηθός Γενικού Φροντιστή Επιστρατεύσεως) από την 34 Μ.Ε. (Μονάδα Επιστρατεύσεως) Καβάλας. Σήμερα εργάζομαι ως καθηγητής στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ενεργό πολίτη. Θα αναρωτηθείτε όμως γιατί τώρα να θέλω να εμπλακώ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κι όμως στη ζωή μας κάποιες αποφάσεις λαμβάνονται αφού πρώτα έχουν «ωριμάσει» μέσα μας. Δε θεωρώ πως είναι της παρούσης να αρχίσουμε ο καθένας να απαριθμεί τι έχουμε καταφέρει. Άλλωστε όλοι μας έχουμε παρελθόν που καθρεφτίζει το παρόν μας και προδιαγράφει το μέλλον μας. Θεωρώ και πιστεύω πως από τις πράξεις μας κρινόμαστε. Έτσι κι εγώ πήρα αυτήν την απόφαση να θέσω εαυτόν στην κρίση του Καβαλιώτη και της Καβαλιώτισσας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με υποψήφια δήμαρχο Καβάλας την Αναστασία Ιωσηφίδου. Αναζητώντας συνοδοιπόρους σ’ αυτό το εγχείρημα της προσφοράς προς τον πολίτη και τον Δήμο Καβάλας».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την Αναστασία Ιωσηφίδου και τον συνδυασμό Ώρα Δημιουργίας;

«Στην επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση της υποψήφιας δημάρχου Καβάλας, Αναστασίας Ιωσηφίδου, να συμπορευθούμε σε έναν κοινό αγώνα για έναν Δήμο διαφορετικό από το χθες, εκσυγχρονισμένο όπως το αύριο επιβάλλει. Φιλικό στον πολίτη αλλά και τον επισκέπτη. Όμορφο και καθαρό όπως μας αξίζει, αλλά και λειτουργικό όπως η καθημερινότητα απαιτεί. Στο «πρόσωπο» της είδα έναν δυναμικό χαρακτήρα με φαντασία και όραμα για τους πολίτες και τον Δήμο. Έναν αληθινό και δημιουργικό άνθρωπο. Δεν είναι τυχαία και η επιλογή του ονόματος του συνδυασμού «ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Η κ. Ιωσηφίδου είναι εκείνη που θα βρεθεί απέναντι στο άδικο και το λάθος μα παράλληλα υπέρμαχη στο δίκαιο και το σωστό».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή, αν εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά δήμαρχος η Αναστασία Ιωσηφίδου;

«Εφόσον η επομένη των εκλογών και το αποτέλεσμα αυτών φέρει την «Ώρα Δημιουργίας» και την Αναστασία Ιωσηφίδου στον δημαρχιακό θώκο, ως η επόμενη δήμαρχος Καβάλας και εμένα ως εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, να είστε σίγουροι πως κανένας δεν περισσεύει. Από ποια θέση ο καθένας μας θα συμβάλλει, έχει να κάνει με τις μετέπειτα συζητήσεις και ζυμώσεις που θα γίνουν και πρώτο λόγο έχει η επικεφαλής του συνδυασμού μας. Συνεκτιμώντας τις δυνατότητες, δεξιότητες και τα προσόντα των συνεργατών της».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να περάσει στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, ώστε να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας η κ. Ιωσηφίδου;

«Πιστεύω πως ο συνδυασμός «Ώρα Δημιουργίας» θα είναι στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. Μένει πάντα να επαληθευθεί αυτό και από τα αποτελέσματα των εκλογών. Δίνοντας την δυνατότητα ο πολίτης δια μέσου της ψήφου του στην κ. Ιωσηφίδου να υλοποιήσει το πρόγραμμα του συνδυασμού για μια Καβάλα του μέλλοντος. Βεβαίως ο κάθε πολίτης μπορεί να επισκέπτεται το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού για να εκφράσει προβληματισμούς, απόψεις και ερωτήσεις ή ακόμη να «επισκεφτεί» το site www.oradimiourgias.org».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Εκείνο που θα επιθυμούσα ως τελευταίο να μείνει είναι πως όλοι οι δημότες θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Είναι το θεσμικά δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να εκφράσει την αντίθεση του, σε ό,τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε. Αλλά και τη στήριξη στο νέο, στο καινοτόμο, στο δημιουργικό. Κομβικό πρόσωπο εδώ είναι η κυρία Ιωσηφίδου, που με σεβασμό στον πολίτη, τις παραδόσεις μας, το περιβάλλον, τον τόπο που μεγαλώσαμε εμείς και ακολουθούν οι επόμενες γενεές, μπορούν να γίνουν πράξη. Η στήριξη σας στο πρόσωπο μου και στην «Ώρα Δημιουργίας» μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή δύναμη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να υπηρετήσουμε τους δημότες

Ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής Μας» μιλά για...

Μαγδαληνή Μπατάκα: Στόχος μου κάνω την ζωή των συμπολιτών μου Α.Μ.Ε.Α. πιο ανθρώπινη

«Η Αναστασία είναι αγωνίστρια, ξέρει να δίνει μάχες /...

Τάνια Ελευθεριάδου: Θα κριθεί από αυτά που θα κάνει ο Στ. Κασσελάκης

«Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί αλλαγή σελίδας, με...

Μέτρα προστασίας από τη λεπτοσπείρωση

      Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ...

Η Αναστασία Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στον Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας...

Ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το Περιφερειακό Ιατρείο των Αμισιανών

Έναν σύγχρονο ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το Περιφερειακό Ιατρείο των Αμισιανών. Ο...

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής κατοχής στους Φιλίππους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων σας προσκαλεί την Κυριακή 1...