Χαράλαμπος Αθανασιάδης: Προτεραιότητά μου η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου

Ημέρα:

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό «Ώρα Δημιουργίας» της Αναστασίας Ιωσηφίδου, είναι ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης.

Μιλώντας στον «Ε» για την απόφασή του να κατεβεί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για τον δήμο Καβάλας, ο κ. Αθανασιάδης αναφέρει:

Μιλήστε μας για εσάς, ποιος είναι ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης;
Ονομάζομαι Χαράλαμπος Αθανασιάδης είμαι παντρεμένος με την Αναστασία Κορμπάκη υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά την Αναστασία – Άλκηστη 19 ετών, τον Παναγιώτη 17 ετών, και το μικρότερο Ελευθέριο Πάρη 5 ετών. Γεννήθηκα ζω και εργάζομαι στην πόλη της Καβάλας, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ενώ παράλληλα ασκώ το επάγγελμα του καθηγητή μουσικής. Έχω κάνει μουσικές σπουδές Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην ειδική αγωγή από το πανεπιστήμιο Πατρών. Από πολύ μικρός έχω ασχοληθεί με την μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο και έχω συνεργαστεί  με πολλούς καλλιτέχνες. Το 2002 ίδρυσα μια διαφημιστική εταιρεία με την επωνυμία B. A έως το 2006, από το 2007 άρχισα να εργάζομαι στην δημόσια εκπαίδευση ως ωρομίσθιος αλλά και ως αναπληρωτής έως το  2021, ενώ παράλληλα από το 2009 έχω ιδρύσει μια καινοτόμα επιχείρηση  την οποία έφερα για πρώτη φορά στην πόλη της Καβάλας με αντικείμενο το ηλεκτρονικό τσιγάρο και συναφών προϊόντων.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την ενεργό πολιτική, πως πήρατε την απόφαση για να κατεβείτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης που γεννήθηκα, ήταν και είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε για την τοπική κοινωνία που ορίζουν το κοινό μας μέλλον. Μοιραζόμαστε και υλοποιούμε σκέψεις και ιδέες που να μπορούν να επηρεάζουν καθοριστικά την ζωή μας. Πάντα στις προσωπικές συναναστροφές μας συζητάμε τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας μας, τις περισσότερες φορές όμως, ως ιδιώτες παραμένουμε στις απλές διαπιστώσεις αδυνατώντας να δράσουμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση ως «πολιτική» ως μία σταθερά στην ζωή μας δίνει λύσεις και συμβάλλει  στην βελτίωση της καθημερινότητας, αρκεί βέβαια, ο πολιτικός – πολίτης να συνειδητοποιεί την βαρύτητα των ευθυνών του και να προσπαθεί διαρκώς για το κοινό συμφέρον.

Είστε νέος στην πολιτική, πως βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου;

Ναι είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική ως υποψήφιος σε τοπικό επίπεδο και αυτό που  βλέπω σε ότι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου για τα τοπικά δρώμενα είναι ένα έντονο ενδιαφέρον των πολιτών  να γίνει αυτή η πόλη στην καθημερινότητα της καλύτερη και πιο ανθρώπινη, με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους μακριά από κομματικούς διαχωρισμούς και κοινωνικές ανισότητες.

Ποιες είναι οι θέσεις σας για τον Δήμο Καβάλας;

Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που απαιτεί ιδιαίτερη ανάλυση όπως γίνεται στο πρόγραμμα που έχουμε συντάξει ως παράταξη, ένα πρόγραμμα άμεσα υλοποιήσιμο και το οποίο δίνει λύσεις τόσο στα θέματα της καθημερινότητας των δημοτών, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι γειτονιές της πόλης και οι οικισμοί του Δήμου κάτι για το οποίο η επικεφαλής μας  Αναστασία Ιωσηφίδου έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος.

Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα προτείνετε εάν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος;

Για εμένα προσωπικά και είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα να είμαι σε αυτήν την παράταξη, είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου που αποτελεί κορωνίδα του προγράμματος μας θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας διότι μόνο μέσα από αυτή την αξιοποίηση, αφενός ο δήμος θα μπορέσει να έχει έσοδα ώστε να μπορεί να εκτελεί το τεχνικό, παραγωγικό και κοινωνικό του έργο, και αφετέρου θα υπάρξει ανάπτυξη θέσεων εργασίας και παραγωγή πλούτου από κάτι που αυτή την στιγμή είναι αν όχι νεκρό τουλάχιστον στάσιμο.

Τι θα θέλατε να αλλάξετε στον Δήμο Καβάλας; 

Ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε αρκετά πράγματα κυρίως στην στρατηγική, την νοοτροπία, στην οργάνωση και θα επιμείνω στις ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της. θεωρώ ότι η Αναστασία Ιωσηφίδου έχει όλα τα παραπάνω και το έχει απόδειξη άλλωστε όταν ανέλαβε την Δημωφέλεια και κατόρθωσε σε 5 χρόνια να την καταστήσει την Νο1 δημοτική επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...