Μια από τις πιο ιστορικές μέρες του Καβαλιώτου μπάσκετ είναι το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2019!!! Η αγαπημένη μου ομάδα «ENERGEAN KAVALA B.C.» παίζει ολόκληρη την φετινή χρονιά σε ένα μόνο παιχνίδι!!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο κλειστό Δ.Α.Κ.  «Αλεξάνδρα Δήμογλου» αντιμετωπίζει τον Κόροιβο Αμαλιάδας σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου!!! Διότι, να το πω ωμά, μόνο η νίκη επιτρέπεται! Χάσαμε χάνουμε και την γη κάτω από τα πόδια μας! Κερδίζουμε έστω και με μισό καλάθι μένουμε ζωντανοί… Γι’ αυτό κάνω έκκληση σε όλους τους καβαλιώτες που έμειναν σε αυτήν την ωραία πόλη για μια φορά κάντε το αυτονόητο. Γεμίστε το ιστορικό κλειστό της Καλαμίτσας από νωρίς. Από το ζέσταμα των ομάδων στις 3.30 . Να σας αισθανθούν δίπλα τους οι παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη. Ούτως ώστε όταν θα δοθεί το τζάμπωλ να πετάει η ομάδα μας!

Ξέρουν οι νεαροί ως επί το πλείστον άσσοι της καβάλας τι πρέπει να κάνουν. Παίζοντας σοβαρά και με ασίγαστο πάθος θα φθάσουν εκεί που πρέπει στην νίκη δηλαδή και στην μείωση της διαφοράς από τον αντίπαλο και στον 1 βαθμό (μια νίκη). Ώστε στο τέλος τα μάτια μας να μην γεμίσουν από δάκρυα λύπης όπως το περασμένο Σάββατο, αλλά από δάκρυα χαράς!!

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την διαιτησία. Και τους τρεις ρέφερι τους γνωρίζω προσωπικά και ξέρω τι μετράνε. Είναι κατά σειρά οι Παγώνης από την Λάρισα, Ταρεχίδης Σταύρος από την Κατερίνη και Ξέρας από επίσης από την Λάρισα. Οι δύο είναι από την Α1 και ο 3ος από την Α2. Είναι άνθρωποι με ήθος, ακριβοδίκαιοι και θα κάνουν στο ακέραιο το καθήκον τους όπως αρμόζει.

Η Πελοποννησιακή ομάδα η οποία πέρσι έπεσε στο τελευταίο παιχνίδι συνέπεια αλλοπρόσαλλων αποτελεσμάτων άλλων αγώνων έκανε ανανέωση. Όμως δημιούργησε και πάλι ένα ισχυρό σύνολο που βρίσκεται χαμηλά εξαιτίας σκανδαλώδους ατυχίας. Όπως περίπου η δική μας ομάδα. Άλλαξε προπονητή και τώρα έχει στο τιμόνι τον έμπειρο κ. Κουταλιανό. Η αποστολή του Κοροίβου βρίσκεται από χθες στην πόλη μας και αποτελέιται από τους: Χείλαρη, Καπώνη, Λαμπρόπουλο, Γιανακόπουλο , Μαραγκάκη, Γκιουζέλη , Κάτζο, Τσιάκο, Ρούνη, Λειμάνης, Γαβράνη, Θεοδωράκο. Δεν έχει τραυματίες.

Ούτε όμως ο κόουτς της τοπικής ομάδας έχει τραυματίες (από τις λίγες φορές ευτυχώς) και οι Ερεβμπενάζιε, Χουχούμης, Καμάρας, Ναούμης, Προδρόμου, Κουμλέλης, Σκλήβας, Παππάς, Σταματογιάννης, Μπουτερλεβίτσιους είναι ετοιμοπόλεμοι να μπουν στο τερέν και να συντρίψουν τον δύσκολο Κόροιβο. Στις κερκίδες οι ιαχές δεν πρέπει να σταματήσουν… ούτε στα τάιμ άουτ!

Το Σάββατο επαναλαμβάνω για τελευταία φορά παίζουμε τα πάντα!! Παίζουμε για την τιμή της πόλης μας για το γόητρο και κυρίως για το μέλλον όλων μας μικρών και μεγάλων!!!

VERITE 51 ANEE