Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του ΑΟΚ ενώ για το θεσμό του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα θα παίξει με το Παγγαίο.

Το Παγγαίο πέρσι υποβιβάστηκε στη Γ` κατηγορία της ΕΠΣΚ ενώ έχει διαγράψει σημαντικές πορείες στη Δ` Εθνική σαν… Παγγαίο 90 τη δεκαετία του 1990.

Τότε πρόεδρος της ομάδας ήταν ο αείμνηστος Τάκης Τσομπανίδης που είχε δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα για τα τότε δεδομένα της Δ` Εθνικής. Το Παγγαίο 90 είχε δημιουργηθεί από την Ενωση της Νίκης Νικησιάνης και του Αστήρ Γεωργιανής. Μάλιστα την περίοδο 1993-1994 είχε φτάσει στα πρόθυρα της Γ` Εθνικής αλλά δεν είχε πάει να παίξει τελευταία αγωνιστική στην Ορεστιάδα με τον Ορέστη. Ο ΑΟΚ είχε αποκτήσει από το Παγγαίο 90 το 1994, τους Νικολαϊδη και Σφακιανάκη Στέλιο. Στην πάροδο του χρόνου και μετά την εποχή της οικογενείας Τσομπανίδη η ομάδα πέρασε μεγάλη διοικητική κρίση. Το Παγγαίο 90 άλλαξε σε… Παγγαίο. Επανήλθε πριν μερικά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΚ και με πρόεδρο τον Στέλιο Ζημιλιάγκο πήγε να κάνει την υπέρβαση.

Αποχώρησε ο Ζημιλιάγκος και η ομάδα έπεσε στη Β` κατηγορία ενώ την περασμένη χρονιά ήρθε και ο υποβιβασμός στη Γ`. Το Παγγαίο προκρίθηκε στη β φάση του κυπέλλου χωρίς αγώνα. Το παιχνίδι ορίστηκε για το Σάββατο στις 17.00. Ίσως πάντως ο ΑΟΚ ζητήσει αναβολή του αγώνα με το Παγγαίο για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο ΑΟΚ οπότε έχει δυο αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Η μια με το Παγγαίο το Σάββατο και άλλη με τον Ορφέα Ξάνθης την Κυριακή. Το πρώτο ματς για το κύπελλο της ΕΠΣΚ και το άλλη φιλική αναμέτρηση.

Στα δυο παιχνίδια ο Ανυφαντάκης θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του. Κυρίως με τον Ορφέα Ξάνθης θα τεστάρει βασική ενδεκάδα. Η ομάδα του γειτονικού νομού θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές του 1ου ομίλου. Κράτησε τον περσινό της βασικό κορμό με λίγες προσθήκες αλλά και απώλειες στο ρόστερ της.

Γ. Νέλ.