Υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΟ θα είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρώην βουλευτής Καβάλας και πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής φέρεται να έχει εξασφαλίσει την στήριξη μεγάλων ΠΑΕ και άλλων σημαντικών παραγόντων του ποδοσφαίρου, που εκτιμούν ότι ο ήπιος χαρακτήρας του πρώην υπουργού και η αποστασιοποίηση του από οπαδικά και άλλα συμφέροντα θα συμβάλλουν στο να ηρεμήσουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Καλαντζής δεν υπήρξε ποτέ ακραίος, ούτε στην πολιτική σκηνή, ούτε και στο ποδόσφαιρο και για τον λόγο αυτό δεν δημιούργησε αντιθέσεις. Οι ποδοσφαιρικές του προτιμήσεις είναι γνωστές βέβαια. Αλλά ποτέ δεν ήταν αντι Ολυμπιακός, ή αντιΠαναθηναϊκός, ή αντιΠαοκτσής, ή αντιΑΕΚ ή οτιδήποτε άλλο. Η στάση του αυτή δημιουργεί την βεβαιότητα ότι τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αναλάβει επιτέλους ένας άνθρωπος που δεν θα εκπροσωπεί κανενός είδους συμφέροντα.

Το βέβαιο είναι πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε ο Γιώργος Καλαντζής όλα τα προηγούμενα χρόνια θα βρει εφαρμογή και στα διοικητικά της ΕΠΟ. Ο ίδιος έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει περίφημα οπουδήποτε κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως υπουργός, αντιπρόεδρος της Βουλής κλπ, και το ίδιο μπορεί να πράξει και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την Καβάλα, επίσης, αποτελεί τιμή η πρόταση που του έγινε να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει και τις γνώσεις και την εμπειρία για να ανταποκριθεί με επιτυχία σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο απαιτητικό τομέα του αθλητισμού.

Καλή επιτυχία στον Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος είναι και… ολίγον συνάδελφος στα δημοσιογραφικά, αφού δραστηριοποιείται και σ’ αυτόν τον τομέα ως σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Βραδυνή».