Για μια ακόμη φορά ο “Ενήμερος” δικαιώνεται στο ζωτικό θέμα της αναδιάρθρωσης των ομοσπονδιακών κατηγοριών (Α΄, Β΄, Γ΄ εθνικής) ποδοσφαίρου το οποίο έθιξε άλλες δύο φορές.

Συγκεκριμένα η φετινή αναδιάρθρωση της περιόδου 2019-2020 δεν θα γίνει! Αυτή θα γίνει (αν γίνει) την περίοδο 2020-2021! Αυτό ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές του υπουργείου αθλητισμού και ο γενικός λόγος είναι ότι η αρμόδια ομοσπονδία δεν «προλαβαίνει» για φέτος το καλοκαίρι! Βέβαια ελάχιστοι το έμαθαν μέχρι στιγμής και ακόμη πιο ελάχιστοι το έδωσαν σημασία τέτοια που έπρεπε. Κακό του κεφαλιού τους! Εγώ πρωταρχικά θα σας αναλύσω τι θα συμβεί στην επόμενη περίοδο στο ταλαιπωρημένο μας ποδόσφαιρο στις 3 κατηγορίες. Η Α΄ Εθνική 16 ομάδες έχει, και 16 θα έχει. Δηλαδή να το εξηγήσω με υποθετικά παραδείγματα βάζοντας ομάδες στις θέσεις και στους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Λοιπόν ας υποθέσουμε ότι υποβιβάστηκαν Απόλλωνας Σμύρνης και Λειβαδιά στην Β΄ εθνική. Από αυτήν ανεβαίνουν οι Ν.Α.Σ. Βόλου και Απόλλωνας Λάρισας. Ούτε μπαράζ, ούτε τίποτα.

Από την Β΄ εθνική πέφτουν στην Γ΄ 4 (Αιγιανιακός, Σπάρτη, Αήττητος, Ηρόδοτος). Στην Β΄ εθνική θα ανέβουν 4 ομάδες από την Γ΄ οι οποίες θα προέλθουν από δύο μίνι πρωταθλήματα κανονικά δύο γύρων του 1ου των 8 ομίλων. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Α.Ο. Καβάλας, Βέροια, Φούφα, Ολυμπιακός Βόλου, που θα συγκροτήσουν τον Βόρειο όμιλο και εξ αυτών θα ανέβουν οι μισοί (δηλαδή 2). Εθνικός, Διαγόρας Ρόδου, Αιγάλεω, Καλαμάτα, που θα συγκροτήσουν τον νότιο όμιλο και εξ αυτών θα ανέβουν επίσης οι μισοί (δηλαδή 2). Όλοι οι υπόλοιποι εκτός αυτών που θα επιστρέψουν στις τοπικές κατηγορίες παραμένουν στους 8 ομίλους της Γ΄ Εθνικής μαζί με τους νέους πρωταθλητές των ενώσεων που θα προστεθούν την νέα σαιζόν.

Λοιπόν τι έχετε να πείτε; Ότι η Κυβέρνηση μας περνάει για ηλίθιους είναι το μόνο σίγουρο! Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι με τίποτα. Απλά διότι όταν εγώ εδώ και τόσα χρόνια λέω μόνο την αλήθεια δεν ανέχομαι τον άλλο να με περνάει για ηλίθιο. Δεν υπερβάλω καθόλου και αυτό φαίνεται από την παρακάτω ερώτηση που υποβάλω δημοσίως από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υπουργό. Κύριοι γνωρίζετε αν θα είστε κυβέρνηση σε ενάμιση χρόνο; Τόσο σίγουροι είστε ή μήπως μαζί με τα άλλα ψέματα ας πάει και η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου, σκέπτεστε!! Και τι έγινε μωρέ, μπορεί να σκεφτεί ο κάθε υπουργός «έπεσε η ζάχαρη στο νερό;» Όπως θα έλεγαν και τα παλιόπαιδα τα ατίθασα.

Λοιπόν αδελφικοί μου φίλοι, φίλαθλοι, αναγνώστες και μη, προς Θεού μη δέχεσθε να σας κοροϊδεύουν.  Ένα ποδόσφαιρο μας έμεινε να ξεχνάμε την φτώχεια μας. Μην δεχτείτε να μας το βγάζουν από την μύτη. Αντισταθείτε με όποιο τρόπο κόσμιο μπορείτε. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα. Μην επιτρέψετε να μας το στερήσουν οι κομματικές φιλοδοξίες αυτών που θέλουν «καρέκλες».

VERITE΄ 51 ANEE’