Στην Καβάλα, θα βρίσκεται αυτή την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης, για να παρουσιάσει επίσημα το βιβλίο του, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Την εκδήλωση διοργανώνουν μαζί η ιστορική ΑΕΚ Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός».

Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος». Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.
To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών, σε μια εκδήλωση που όμοια της δεν θα έχει ξαναζήσει η περιοχή… Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Πέτρος Πετρόπουλος, ενώ για την ιστορία του αθλητισμού της Καβάλας και την ανάγκη δημιουργίας της ΑΕΚ από πρόσφυγες, θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Βουζανίδου.

Η ΑΕΚ Καβάλας θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό των σωματείου. Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν για ΟΛΕΣ τις ομάδες του Νομού Καβάλας που έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό. Η παρουσίαση θα γίνει σε γιγαντοοθόνη με προβολή ειδικά επεξεργασμένων βίντεο. Παρασκευή 20 Ιουλίου, 8:30 μ.μ. – Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, είσοδος ελεύθερη.