Το 2ο Διεθνές Κολυμβητικό μίτινγκ που διεξήχθη στην Καβάλα αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Φιλόσογλου σχολιάζει σχετικά:

Ο #Αποστολος_Παυλος_2019 είναι πια παρελθόν. Η μεγαλύτερη διασυλλογική διεθνής κολυμβητική διοργάνωση που έγινε στην χώρα μετά το 2004. 63 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό περίπου 600 αθλητές υψηλού επιπέδου. Η ελίτ της Ελληνικής Κολύμβησης, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, Πανελληνιονίκες.
Και φυσικά η κορυφαία κολυμβήτρια όλων των εποχών η μυθική Χοζου.  Τόσο ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ όσο και ο προπονητής της Χοζου, δήλωσαν πως το επίπεδο και οι συνθήκες των αγώνων ήταν ισάξιες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Για τους αγώνες οι διοργανωτές τις προηγούμενες ημέρες μίλησαν σε 12 ραδιοφωνικούς σταθμούς (εκτός Καβάλας) σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας (ΕΡΑ ΣΠΟΡ) και φυσικά στην ΕΡΤ και ΕΡΤ 3.
Για τους αγώνες έγιναν αναφορές σε όλα τα κολυμβητικά σάιτ της χώρας, σε μεγάλα αθλητικά σάιτ, σε ειδησεογραφικά σάιτ. Αναφορά επίσης υπήρξε στο κορυφαίο ίσως παγκοσμίως κολυμβητικό σάιτ swimswam.
Δεν θα σταθώ σε αυτά όμως μόνο. Ούτε στις εκατοντάδες διανυκτερεύσεις και την διαμονή 1.000 ατόμων τουλάχιστον σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο από μια έως και τέσσερις ημέρες. Τα πρόσθετα δηλαδή οφέλη, πέραν του έντονου αθλητικού στίγματος με την αναφορά στην πόλη μας, την Καβάλα.
Θα σταθώ σε δυο γεγονότα: τις απίστευτες ουρές τρεις μέρες τώρα μικρών παιδιών αλλά και μεγάλων να αποσπάσουν ένα αυτόγραφο μια σέλφι από τα ινδάλματα τους, το κλάμα τους και το βλέμμα τους όταν τα κατάφερναν. Τα αυτόγραφα και οι υπογραφές σε μπλούζες και σκουφάκια ξεπέρασαν τις 2.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς.
Επίσης σε ένα περιστατικό χθες το βράδυ που αφορά σε μια έφηβη πολλά υποσχόμενη αθλήτρια που ήρθε με την οικογένεια της από Αθήνα και τερμάτισε σε έναν τελικό δεύτερη πίσω από την Χοζου.
Αφού τελείωσε η κούρσα κατευθυνόμενη προς τα αποδυτήρια την είδα να κλαίει με λυγμούς. Την ρώτησα αν είναι καλά. «Μόνο καλά κύριε; Κολύμπησα δίπλα στην Χόζου ήρθα δεύτερη και θα ανέβω στο βάθρο μαζί της. Η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου είναι σήμερα».
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους υπαλλήλους του δήμου μας, τους εθελοντές, τους κριτές, τον κόσμο που ήρθε να δει τους αγώνες, τις διοικήσεις ΝΟΚ και ΟΘΑΚ, τους προπονητές των συλλόγων μας καθώς και όλα τα σωματεία που έλαβαν μέρος στους   αγώνες, τον κάθε αθλητή και αθλήτρια ξεχωριστά όπως επίσης και τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν όμως στον Ζαφείρη, το Νίκο, τον Τόλη την Μάρια και τον Γιάννη. Ξέρουν αυτοί.

(στην φωτό περιμένουν τα παιδιά να βγει η Χόζου από την μικρή πισίνα και ο προπονητής της με τον υπάλληλο του δήμου προσπαθούν να βάλουν τάξη…. στο χάος!).