Οι παντός είδους εκλογές τελείωσαν -Δόξα το Θεό- για να δούμε επιτέλους «και λίγο τα πλάγια μας».

Το αν καλυτερέψουν τα πράγματα γενικώς νομίζω ότι σας το έχω υπενθυμίσει πάμπολλες φορές. Δεν θα βαρεθώ να σας το υπενθυμίζω άλλη μια. Σας απαντώ λοιπόν με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Το γιατί επίσης το ξέρετε και επίσης σας το ξαναυπενθυμίζω. Εάν ο κάθε Έλληνας –για Έλληνες μιλάμε– δεν έλθει στην θέση του συμπολίτη του δεν τον νιώσει δηλαδή σαν το εαυτό του κράτος δεν γίνεται. Ο καθένας θα κοιτάει στην πάρτη του και για τον διπλανό μας, τον αντικρινό μας τον γείτονα τον συγγενή μας «βρε δεν πάει να κουρεύεται»… Για να μην πω τίποτε πιο απαγορευτικό.

Όσον αφορά τον αθλητισμό, για να περιοριστώ στα δικά μας χωράφια αγαπημένοι μου φίλοι αναγνώστες και μη, τα θέματα είναι τόσα πολλά και βαριά για τις πλάτες του νέου αξιωματούχου. Τον κ. Αυγενάκη που τοποθέτησε ο νέος πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Και δεν μπορεί να έχω ιδίαν γνώμη. Εάν π.χ. τοποθετούνταν ο κ. Κικίλιας που τοποθετήθηκε υπουργός Υγείας θα ήξερα τι να πω. Διότι ο διεθνής και πρόσφατα νυμφευθείς άσσος του Ελληνικού μπάσκετ σίγουρα ήταν ότι έπρεπε για να ηγηθεί του Ελληνικού αθλητισμού. Επειδή όμως τυγχάνει και ιατρός τον επέλεξε για τον νευραλγικό κλάδο υγείας. Βέβαια ιατρούς είχε και άλλους ο πρωθυπουργός… Τέλος πάντων.

Μπορεί ο κ. Αυγενάκης να αποδειχθεί σωστός και να λύσει όχι αμέσως αλλά σιγά-σιγά και υπεύθυνα όλα τα χρονίζοντα θέματα του αθλητισμού. Ειδικά στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ γίνεται το μπάχαλο όλης της υδρογείου σφαίρας!!! Το πρώτο μέλημα είναι να μην συμβιβασθεί με τίποτε και με καμία κατάσταση. Να πιάσει που λέει και η παροιμία «εξ αρχής τον ταύρο από τα κέρατα». Να μην υπολογίσει σε οικονομικές επιφάνειες, ιστορίες, τρόπαια και όλα τα συναφή που μοιάζουν εξ αρχής με καραμπινάτη δουλοπρέπεια.

Στο ποδόσφαιρο ας πούμε. Τι είναι αυτό με το τηλεοπτικό κομφούζιο. Τι είναι αυτό με βασική περίοδο πρωταθλήματος με το υποπρωτάθλημα Α! και το υπερπρωτάθλημα Β! Τι θα γίνει με την Σουπερλήγκα -2- με την Β εθνική με την Γ εθνική ή ακόμη και με την Δ΄ Εθνική (υπάρχει και τέτοια περίπτωση; Για όνομα…). Τι θα γίνει με την εθνική ομάδα. Γιατί μέχρι αυτή την στιγμή μένουμε μόνο στο πυροτέχνημα του 2004 και από εκεί και μετά καταχνιά!!!

Στο μπάσκετ άλλη θλιβερή ιστορία που την άνοιξε όπως όλοι γνωρίζουν ο Ολυμπιακός. Είχε δίκιο, δεν είχε δίκιο, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί αλλά πότε; Στους άλλους Ολυμπιακούς αγώνες; Μπορεί… Πάντως έγινε σκορποχώρι η Α1. Μπάχαλο η Α2, διαλυμένη συγκέντρωση η Β εθνική και όλοι μαδάνε μια μαργαρίτα «άραγε θα παίξει στην Α2 ο θρύλος ή δεν θα παίξει» και ούτω καθ’ εξής. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ας ευχηθούμε να μην γίνουμε τουλάχιστο εκεί ρεζίλι!!!

Όσον αφορά την εθνική ομάδα του μπάσκετ που θα πάει στην μακρινή Κίνα για το παγκόσμιο τον Σεπτέμβριο υπάρχουν οι ελπίδες ότι κάτι καλό θα προκύψει. Με τους 3 καμπαλέρος (αδελφοί Αντετοκούνμπο ήθελα να πω) και όλα τα υπόλοιπα φιλότιμα παιδιά πιστεύω ότι θα δούμε κάτι καλό!!!

VERITE΄ 51 ANEE΄