Μία όμορφη ιδέα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Καβάλας, να κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κατά επαρχία και Δήμο, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018 από το Δήμο Καβάλας. Η ιδέα που είχε ως στόχο να φέρει πιο κοντά την Ένωση με τα σωματεία της, χωρίς αυτά να ταλαιπωρηθούν, απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού η εκπροσώπηση των ομάδων του Δήμου Καβάλας ήταν σχεδόν καθολική.
Βέβαια, η όμορφη αυτή εκδήλωση συνοδεύτηκε και από μία ημερίδα με θέμα «Κανονισμοί Διαιτησίας» και μάγεψε, κυριολεκτικά, όσους την παρακολούθησαν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Χρήστος Γάκης, περιφερειακός σύμβουλος, ο κ. Γρανάς, πρώην αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, κ. Πέτρος Πετρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου, κ.κ. Χαράλαμπος Κουφατζής και Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ καθολική ήταν η εκπροσώπηση των σωματείων του Δήμου.
Αρχικά κόπηκε η βασιλόπιτα από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, με το τυχερό φλουρί να πέφτει στο κομμάτι της Ένωσης, ενώ κομμάτια κόπηκαν για το Χριστό, την ΕΠΟ και την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Στη συνέχεια μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια στα είκοσι ένα σωματεία που ανήκουν στο Δήμο Καβάλας, με το τυχερό να αναδεικνύεται η ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ, η οποία πήρε ως δώρο πέντε μπάλες ποδοσφαίρου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσωπική τους αλλά και οικογενειακή και επαγγελματική ζωή. Στους, δε, παράγοντες και τα σωματεία τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην τρέχουσα αθλητική χρονιά και τόνισε ότι όλοι μαζί μπορούν να δουλέψουν για το καλό του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.