Άλλη μια ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη στα δρώμενα της Καβάλας είναι η προσεχής Κυριακή 20 Μάη 2018 παραμονή της μεγάλης γιορτής των Κωνσταντίνου και Ελένης! Είναι η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη Καβαλιώτικη έξοδος στο μπάσκετ στις κοντινές Σέρρες.

Εκεί στο Δ. Α.Κ. των Σερρών όπου η αγαπημένη μας ομάδα Καβάλα μπάσκετ κλαμπ αντιμετωπίζει τους Ικάρους παίζοντας τους κόπους, τον μόχθο, την αγωνία μιας ολόκληρης χρονιάς. Με νίκη της κατακτά την 1η θέση έστω σε ισοβαθμία και με τον Χαρίλαο Τρικούπη  Μεσολογγίου θα αγωνίζονται στην Α2 από του χρόνου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και όχι  «ράδιο Αρβύλα» 500 Καβαλιώτες θα βρεθούν με κάθε μέσον στις Σέρρες εκτός βεβαίως των εκδρομικών πούλμαν που θα διαθέσει (ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) η διοίκηση της ομάδας!! Προσωπικά σε όλη την πορεία της θητείας μου στον αθλητισμό δεν έχω ξαναζήσει τέτοια «κάθοδο μυρίων». Για μπάσκετ μιλάμε ξαναθυμίζω.

Βέβαια αυτό κατά την γνώμη μου έχει την εξήγηση του η οποία με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και την παραθέτω. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη δεν θα έφθανε ποτέ να κρίνεται από ένα παιχνίδι τόσο η άνοδος όσο και ο τίτλος αφού είναι κατά γενική ομολογία η ανώτερη ομάδα και το ότι βρέθηκε να παίζει στην Β΄ εθνική ας μην το επαναλάβω γιατί άδικα θα στεναχωριέστε και θα στεναχωριέμαι. Και για όσους πιστεύουν ότι έφταιξαν μόνο οι δύο τελευταίες ήττες (Αγρίνιο εκτός, Ανατόλια εντός) συγνώμη αλλά πλανώνται πλάνη οικτρά. Φταίνε και οι 6 ήττες που για μένα ήταν όλες αδικαιολόγητες και μόνο οι πολλοί τραυματισμοί έρχονται σε αντιπερισπασμό. Δεν νοείται, δεν χωνεύεται βρε αδελφέ να χάνει αγώνες με μισό καλάθι (1), ένα καλάθι (1), ενάμιση καλάθι (1) και δύο καλάθια (3)!!! Είναι άδικο για μια τέτοια ομάδα με τέτοιους άξιους παίκτες που προκαλούν δέος σε όλους!!!

Όμως το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω. Ότι έγινε –έγινε. Το παρών και το μέλλον είναι μπροστά. Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα!! Τον αντίπαλο τον γνωρίζουν καλά πολύ καλά μπορώ να πω. Οι παίκτες εκτός από τα 40 αγωνιστικά λεπτά είναι φίλοι μεταξύ τους. Ξέρουν τις αδυναμίες ένας του άλλου. Είναι βασικό όμως να υπενθυμίσω ότι ειδικά η ομάδα των Ικάρων δεν έχει κερδίσει ποτέ (μέσα-έξω) όχι μόνο την Καβάλα ΒC αλλά ούτε Αστέρα, Ηρακλή, Αγία Βαρβάρα! Το αντίθετο φυσικά συμβαίνει με τις άλλες δύο πιο ιστορικές ομάδες των Σερρών Α.Ο. Σερρών και Πανσερραϊκό. Αυτά τα αναφέρω από στατιστικής απόψεως.

Εμπρός λοιπόν Καβαλιώτες φίλαθλοι κάντε το καθήκον στην κερκίδα. Οι παίκτες θα κάνουν το καθήκον τους στο τερραίν. Θα τα δώσουν όλα για την νίκη. Είναι τόσο αποφασισμένοι όσο ποτέ!!! Το βράδυ της Κυριακής η γαλάζια μας πολιτεία πρέπει να φωταγωγηθεί απ’ άκρου εις άκρον μαζί βέβαια με την Ελευθερούπολη όπου ο Γ.Σ.Ε. έχει κερδίσει την άνοδο από καιρό. Τέλος να μην λησμονήσω να επαινέσω την συνεννόηση του Δ.Σ. των Ικάρων και το Δ.Σ. της Καβάλας και με την Αστυνομία Σερρών για την κατ’ εξαίρεση φιλοξενία των Καβαλιωτών εκδρομέων αφού επισήμως γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται.

VERITE DEMI SICLE