Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague

Ημέρα:

spot_img
Αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Δευτέρας (12/3) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την άμεση και επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως υπάρχει συνεννόηση με τη FIFA, την UEFA και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ΠΔΕ) κι αφού αναφέρθηκε σύντομα στις προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε πως η κίνηση της διακοπής γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται πως μετά την επόμενη (26η) αγωνιστική, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων θα διακόπτονταν ούτως ή άλλως, λόγω των διεθνών φιλικών παιχνιδιών. Επομένως, η διακοπή θα φτάσει το λιγότερο τις 20 μέρες, έως δηλαδή τις 31 Μαρτίου, όταν και ήταν ορισμένη η διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το όποιο πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες».
«Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα εκκινήσει ξανά, αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια».
Στο ενδεχόμενο Grexit: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε συζητήσεις, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε προτάσεις από την ομοσπονδία και την λίγκα για να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις. Προχωράμε σε μία επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε με ένα νέο πλαίσιο κανόνων αυστηρότερων σε θέματα ασφάλειας, με αυστηρότερες ποινές με την βούληση όλων. Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες, θα έχουμε επικοινωνία με την UEFA τις επόμενες ώρες, όλοι είναι σοκαρισμένοι».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...