Να λοιπόν που έγινε και η κλήρωση (όχι που θα καθυστερούσε…) του «Γιούρο 2020» που πραγματοποιήθηκε στο Δουλβίνο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη (2 του μήνα).

Το εθνικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 10ο από τους 10 ομίλους μαζί με τους εξής: Ιταλία, Βοσνία, Φιλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν. Οι αγώνες θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο 2019 και θα περατωθούν τον Νοέμβριο του ιδίου χρόνου. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτοι ενώ οι υπόλοιποι θα προέρθουν από το προγραμματισμένο μπόνους του «μυστήριου» πρωταθλήματος NATIONS LINGE. Η τελική φάση για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε 12 πόλεις!!! Μέχρι εδώ δεν βλέπω τίποτα το παράξενο.

Όμως εδώ και μερικές μέρες να πω, ακούω ασόβαρες κουβέντες να γίνονται (για να μην τις πω αλλιώς, θεοσεβούμενος άνθρωπος) που με έβγαλαν έξω από τα ρούχα! Κατ’ αρχήν ότι οι υπόλοιπες πέντε εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου –ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ – είναι εκτός φόρμας!! Ότι η δική μας με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι (υπενθυμίζω ότι δεν έχω καμία αντίρρηση αφού γνωριζόμαστε πολύ καλά) και τους νέους παίκτες δεν έχει ανάγκη!! Ότι όχι μόνο θα προκριθεί αλλά και θα βγει 1η στον όμιλο!! Λοιπόν μέχρι εδώ, φτάνει δεν αντέχω άλλο.

Βρε άνθρωποι του Θεού ίδια είναι η προπόνηση, η πειθαρχία, ο συγχρονισμός των ξένων ομάδων και ίδια των δικών μας; Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε πιο καλά όταν πάτε στον Άγιο Κοσμά και φθάνουν εκεί οι αγωνιζόμενοι στο εξωτερικό. Εδώ νομίζουν ότι ξεκουράζονται! Τι να σου κάνει ο βοηθός παικτών, τερματοφυλάκων κλπ. όταν ο παίκτης σου λέει «αμάν λίγο διάλειμμα»; Τους τραυματισμούς από την ελλιπή προπόνηση που τους βάζεις; Εκτός του ότι διαπιστώθηκε διακριτικά μεν, αλλά πάντως υπήρχαν μερικές περιπτώσεις, που μερικοί φυλάγουν τα πόδια τους! Παλληκάρια όταν αγωνίζεστε στην Εθνική του Έθνους τίποτε άλλο δεν μετράει. Μπορείτε; Αν δεν μπορείτε πέστε το ΤΩΡΑ.

Τέλος, τι νοοτροπία είναι αυτή π.χ. έλα μωρέ η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν πήγε στο Μουντιάλ τι ομάδα θα έχει; Φρικτό λάθος! Η Βοσνία έλα μωρέ αυτή την αντιμετωπίζουμε. Ε, και; Και επειδή; Ίσα-ίσα που μας έχει στο νου της! Αμ την Φιλανδία εκεί που πέφτει το πικρό γέλιο. Πρόσφατα κιόλας χάσαμε στο Τάμπερε 0-2 και στην Αθήνα κερδίσαμε με 1-0 με αυτογκόλ! Ε, και τι έγινε για τους Σκανδιναβούς δεν έπεσε και η ζάχαρη μέσα στο νερό, που λέει και η σοφή παροιμία. Γιατί μήπως γνωρίζει κανείς τι πρόοδο έκαναν  η Αρμενία, κατά πρώτο λόγο και μετά το Λιχτενστάιν;

Λοιπόν παιδιά ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Ας κοιτάξουμε την Ελλάδα μας και ας αφήσουμε τους ξένους. Ας δούμε πρώτα τα οπαδικά, που είναι ένα επικίνδυνο φρένο στην πρόοδο. Επίσης, και είναι βασικό, αυτό ας αφήσουμε τον κ. Αναστασιάδη να κάνει την δουλειά του όπως καλύτερα ξέρει αυτός. Βήμα-βήμα και υπευθυνότητα θα έρθουν και οι καλές μέρες τα καλά αποτελέσματα που θα μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες. Τίποτε το περιττό.

VERITE DEMI SIECLE