Ο 1ος όμιλος της Γ` Εθνικής συμπληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.  Στο δρόμο του ΑΟΚ αλλά και των 3 άλλων ομάδων της Καβάλας θα βρεθούν ακόμη ο ΠΑΟ Κοσμίου και η ΑΕ Καλαμπακίου.

Ο ΠΑΟ Κοσμίου από τη Θράκη  και η ΑΕ Καλαμπακίου από τη Δράμα που πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε αντίπαλος του ΑΟΚ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας στην αναμέτρηση που έγινε στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο ΠΑΟ Κοσμίου είχε παίξει με τον ΑΟΚ την περίοδο 2011-2012 στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Οπότε ολοκληρωμένος ο χάρτης του 1ου ομίλου της Γ` Εθνικής για τη σεζόν 2018-2019 είναι ο εξής:

Καβάλα:  ΑΟΚ, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης,  Κεραυνός Πέρνης.

Σέρρες: Απόλλων Παραλιμνίου, Πανσερραϊκός, Ελπίδα Σκουτάρεως, Εθνικός Σιδηροκάστρου.

Δράμα: ΑΕ Καλαμπακίου

Ροδόπη: ΠΑΟ Κοσμίου

Έβρος: Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ξάνθη: Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης.

14 ομάδες, όπου Καβάλα και Σέρρες θα έχουν από 4 ομάδες, συνολικά οι δυο αυτοί νομοί 8 σωματεία.  Ο νομός Ξάνθης θα έχει 3 ομάδες και από 1 ομάδα η Δράμα, η Ροδόπη και ο Έβρος.

Ο Πανσερραϊκός υποβιβάστηκε από τη Β` Εθνική ενώ δεν τα κατάφερε να ανέβει στη Β` Εθνική μέσω των μπαράζ ο Απόλλων Παραλιμνίου. Οι νεοφώτιστες ομάδες είναι: Κεραυνός Πέρνης (για πρώτη φορά στην ιστορία του), Εθνικός Σιδηροκάστρου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟ Κοσμίου, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΕ Καλαμπακίου.

Βέβαια όλα αυτά χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας, αν θα γίνουν αλλαγές.  Αυτό θα αποφασιστεί ίσως στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ όπου μερικές Ενώσεις θα ζητήσουν  και πάλι να επανέλθει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και η Γ` Εθνική να έχει άλλη μορφή.

Έτσι όπως είναι τώρα ο χάρτης του 1ου ομίλου, μάλλον αποτελεί μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΚ να ξεκολλήσει από τη Γ` Εθνική όπου ταλαιπωρείται εδώ και 4 χρόνια.