Καλές μέχρι άριστες τελικά όλες οι παροιμίες που ξέρουμε από τους προγόνους μας και θα ισχύουν αιωνίως. Π.χ. η πασίγνωστη «Η ΤΡΕΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΛΛΑ στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ». Στην προκειμένη περίπτωση στους ανθρώπους που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο που αντί να το ανεβάσουν του κατεβάζουν την υπόληψη του. Πως; θα αναρωτηθείτε. Μα με τέτοιες αποφάσεις που θυμίζουν τον «φούρνο του Ναστραντίν Χότζα».

Θέλησε λοιπόν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης να εφαρμόσει το νόμο του προκατόχου του κ. Κοντονή ότι οι τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες να έχουν σταθερό αριθμό ομάδων. Δηλαδή η Σουπερλήγκα 16, η Φουτμποληγκ 16 και η Φουτμποληγκ-2- δύο ομίλους από 16. Βέβαια για την τελευταία πρέπει να σπουδάσεις ταχυδακτυλουργός για να την «βολέψεις».

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η σουπεληγκα έχει ήδη 16 πέφτουν 2 ανεβαίνουν 2, ας πούμε ότι είναι εντάξει. Η Φουτμπωληγκ όμως έχει 18, έπεφταν μέχρι μια εβδομάδα πριν την αργοπορημένη έναρξη 4 και μια εβδομάδα πριν από αυτήν ειδοποιούνται οι ομάδες ότι θα πέσουν 6 και όλες μα όλες έμειναν στήλη άλατος!!!

Το ίδιο έμεινα και εγώ όταν το έμαθα από τον καλό συνάδελφο Στράτο Διακουμόπουλο που έχει την ευθύνη της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, σε εφημερίδα που έχει την 1η θέση σε κυκλοφορία στην Ελλάδα!! Καλά κ.κ. ηγήτορες τρέλα πουλάτε; Δηλαδή άμα άρχιζε το πρωτάθλημα αυτό κανονικά στην ώρα του οι ομάδες θα το μάθαιναν στην μέση του Α΄ γύρου; Και τι θα γίνει τώρα που πρέπει να αλλάξει ο προγραμματισμός των ομάδων; Διότι στην ουσία αυτός που θα πηγαίνει για άνοδο θα πηγαίνει ταυτόχρονα και για σωτηρία και αντίστροφα!! Τέτοια πράγματα μόνο σ’ αυτήν την χώρα μπορείς να τα συναντήσεις.

Γιατί τέτοια αρρωστημένα μυαλά μόνο στην ωραιότερη χώρα του κόσμου μπορείς να τα βρεις! Άντε να δούμε τι θα σκεφτούν να κάνουν για την Φουτμπωληγκ-2. Πως θα βολέψουν τις ομάδες που θα μείνουν του χρόνου σε αυτήν. Υποτίθεται και αυτές που θα υποβιβασθούν από την Β΄ Εθνική (για τον Αχαρναϊκό βρήκαν την λύση) και αυτές που θα ανέβουν από τα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων!!

Επανερχόμενος στην Φουτμπωληγκ ή Β΄εθνική να υπενθυμίσω ότι βρίσκεται στην 3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο που έχουμε μπροστά μας. Τα μοναδικά θετικά σημεία είναι η αναμετάδοση ζωντανά δύο αγώνων από το κρατικό κανάλι, και η ποιότητα γενικά των ομάδων. Είμαι περίεργος όμως να δω ότι με την νέα διαμορφωθείσα τάξη πραγμάτων τι ποιότητα θα μείνει, αν μείνει! Πρώτο που σκέφτομαι είναι να μην υπάρξει φανατισμός. Αυτό το απεύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου!!!

VERITE΄