Το προαγωνιστικό τμήμα του ΟΘΑΚ έλαβε μέρος στον Διεθνή Αγώνα προαγωνιστικών κατηγοριών «ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ» στην πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 12 και 13 Μαΐου με 21 αθλητές.
Όλοι οι αθλητές βελτίωσαν τους χρόνους τους και πέτυχαν ατομικά ρεκόρ. Ο απολογισμός είναι 3 χρυσά 1 αργυρό και 2 χάλκινα.
Οι αθλητές που τα κατέκτησαν είναι Γιάννης Σκαρής (3 χρυσά), Χαρά Τζίμα (1 αργυρό), Ναταλία Βιλκρέ Λα Μαδρίδ (2 χάλκινα), οι υπόλοιποι αθλητές που βελτίωσαν με ατομικά ρεκόρ τους χρόνους τους είναι: ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΚΑΛΦΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΦΤΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΝΤΑΛΙΑ,ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΜΩΗΣΙΑΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΚΑΣΙΜΙΔΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΚΑΒΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΚΑΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΦΑ ΕΥΘΥΜΙΑ,ΤΣΑΚΛΑΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΚΟΥΣΑΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Ταυτόχρονα στο δεύτερο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης έδιναν τους δικούς τους αγώνες το τμήμα της συγχρονισμένης κολύμβησης Τα παιδιά πέρασαν με επιτυχία και αυτό το τεστ παίρνοντας το δεύτερο αστέρι.
Το Σάββατο ξεκίνησε και ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ο τρίτος κατά σειρά με την ονομασία ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ και την συμμετοχή να φτάνει τα 19 σκάφη από ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε την ΚΥΡΙΑΚΗ το μεσημέρι όπου ακολούθησαν οι απονομές με κύπελλα στα πληρώματα που διακρίθηκαν. Στις απονομές: 1ο το σκάφος ΑΛΑΛΟΥΜ του ΟΘΑΚ, 2ο το σκάφος ΩΚΥΑΛΟΣ του ΟΘΑΚ και 3ο το σκάφος Stone Age του ΟΘΑΚ.