Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος
Η είδηση είναι αδιανόητη. Δυο κακοποιοί μπήκαν σε ένα σπίτι στην Ηλεία και έκλεψαν λίρες και κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ. Λίγα χρόνια μετά η ΕΛΑΣ κατάφερε να βρει ποιοι είναι και τους συνέλαβε.
Οι δυο κακοποιοί με βάση ισχύοντα νόμο επέστρεψαν τις 120.000 ευρώ στα θύματα τους και σταμάτησε η ποινική τους δίωξη! Έφυγαν κύριοι, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση! Δεν δικάστηκαν.
Πρόκειται για νόμο – έκτρωμα που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει σε κάθε σοβαρό άνθρωπο. Τι προτρέπει ο νόμος αυτός για κάθε λωποδύτη; Κλέβε διαρκώς. Όταν και αν σε πιάσουν σε κάποια από τις κλοπές σου, δώσε τα πίσω έτσι κι αλλιώς από τις άλλες κλοπές που δεν θα σε έχουν πιάσει έχεις θησαυρίσει που είναι το πρόβλημα;
Ειλικρινά δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που προβλέπει ο νόμος – έκτρωμα και αυτό γιατί:
– Η φοβερή παράνομη πράξη δεν τιμωρείται.
– Η κλοπή των 120.000 ευρώ σίγουρα τίναξε στον αέρα τη ζωή της οικογένειας που δεν μπορούσε να σπουδάσει τα παιδιά της, να πληρώσει υποχρεώσεις, να πορευτεί. Τα παίρνει πίσω αλλά η ζημιά έχει γίνει.
– Οι λωποδύτες μπορεί και να έκαναν μπίζνες με τα ξένα, κλεμμένα χρήματα και να έβγαλαν κα κέρδη. “Δανείστηκαν” δηλαδή άτοκα.
Εγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση στο κράτος – οπερέτα που υποτίθεται ότι πρόσφατα ψήφισε σκληρότερο ποινικό νόμο: Η ΑΑΔΕ έχει επέμβει στους δυο λωποδύτες για να δει αν έχουν περιουσία που να δικαιολογεί τέτοια ρευστότητα;
Είναι γνωστό ότι τέτοιοι λωποδύτες, δηλώνουν 5-6.000 ευρώ το χρόνο και έχουν βίλες, πόρσε, σκάφη και τα πάνε στη Μύκονο.
Όταν συλλαμβάνουν πάμπλουτους επαγγελματίες της παρανομίας που μόνο αυτό κάνουν, επεμβαίνει η ΑΑΔΕ φορολογικά ώστε με βαριά πρόστιμα να τους τιμωρήσει έστω κι έτσι; Να βρεθούν καταχρεωμένοι και με κατασχέσεις των περιουσιών τους που έχουν γίνει με κλοπές και καταστροφές;
Θέλετε απάντηση; ΟΧΙ δεν τους ελέγχουν φορολογικά. Επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή: Που θα χτυπήσουμε σήμερα;