Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ιωσήφ Μεβοράχ: «Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους»

Ημέρα:

Ο  εβραϊκής καταγωγής Καβαλιώτης, διακεκριμένος συγγραφέας κ. Ιωσήφ (Φίκος) Μεβοράχ,  μιλά στην «Επικαιρότητα του Νέστου» για τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και όχι ανούσιες φλυαρίες. Υπ’ όψιν, την ίδια στιγμή, η οικογένεια της αδελφής του, όπως και τα δύο του παιδιά, κατοικούν στο Τελ Αβίβ.

Ιωσήφ Μεβοράχ

«Έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα από το πρώτο  πογκρόμ που έγινε στο κράτος του Ισραήλ. Η λέξη πογκρόμ μας ήταν γνωστή από τις βαναυσότητες την φρίκη και την εξολόθρευση αμάχων, αθώων που χάνονταν από τους κύρηδες της κάθε χώρας. Και οι εβραίοι σε όλη την διάρκεια και μέχρι την ίδρυση του κράτους τους γνώρισαν σειρά τέτοιων πογκρόμ σε όλα τα μήκη και πλάτη της “πολιτισμένης και εξευγενισμένης Ευρώπης”.

Αυτό που είδαμε όλοι μας στην τηλεόραση και αυτό που για μια εβδομάδα τώρα απασχολεί όλη την υφήλιο, ήταν δυστυχώς ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα του διχασμού και στα πρόθυρα εμφυλίου για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους μιας χώρας.

Του Ισραήλ. Είναι η πρώτη φορά που η κοινή γνώμη βρίσκεται κοντά στο Ισραήλ και τους πολίτες τους. Αναμενόμενο τουλάχιστον για  μένα πως αυτό θα αλλάξει,  αλλάζοντας οι σκηνές και τα γεγονότα θανάτου και ολέθρου που θα επέλθουν στον Παλαιστινιακό λαό.

Ενός λαού που δυστυχώς αποτελεί την  ασπίδα κάλυψης της Χαμάς της Τζιχάντ της Χεζμπολάχ και των άλλων αραβικών πολεμικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτό το γεγονός δεν μπορέσαμε ή μάλλον δεν  θελήσαμε αντικειμενικά να δούμε. Πέντε φορές ξεκινώντας πριν την ίδρυση της Μέσης Ανατολής αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν οι ηγέτες των Παλαιστινίων αρνήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος έχοντας κοινά σύνορα με το Ισραήλ.

Αυτό και μόνο οδήγησε στην σφαγή που όλοι είδαμε πριν λίγες μέρες. Σήμερα που μιλάμε,  κάνουμε πολιτικές – στρατιωτικές αναλύσεις χωρίς να βλέπουμε το προφανές. Δεν διακυβεύεται μόνο το τέλος του παλαιστινιακού λαού ή του Ισραηλινού κράτους. Είναι ένας άλλος  πόλεμος.  Είναι ο πόλεμος της Δύσης με το Ισλάμ και τις Αραβικές χώρες… Είναι ένας πόλεμος που εμείς οι Ευρωπαίοι με την λεγόμενη  φιλοαραβική πολιτική χρόνων, καταφέραμε να αλλοιώσουμε τον πληθυσμό μας με τους Τσέτες μιας νέας εποχής.

Η παρουσία Αμερικανών – Άγγλων στην περιοχή προδίδει την έντονη ανησυχία της παγκοσμιότητας, αλλά και η ισχυρή παρουσία του Ιράν προμηνύει αυτό που δεν θέλαμε  ποτέ να σκεφτόμαστε ΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προσωπικό και νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Νίκος Ίμβρος: Η Τροχαία πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό...

Χριστόδουλος Τοψίδης: Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα

Στην μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η νέα διοίκηση...

Στις κρατικές ενισχύσεις εντάσσονται οι πυρόπληκτοι αγρότες Διαλεκτού, Αβραμυλιάς, Ν. Ξεριά και Μυρτόφυτου

Μ. Λαζαρίδης: «Η Καβάλα δικαίως αναβαθμίζεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό...

H Energean στηρίζει τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες στην Καβάλα και στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι...

ΔΕΥΑΑΠ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων σε Μουσθένη και Μεσορόπη

Την Παρασκευή 08/12/2023 στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου υπογράφηκαν...

Εντυπωσιακή η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία των...

«Φως στο τούνελ» για την ύδρευση του Ζυγού από τις πηγές Βοϊράνης

Για την ύδρευση του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ζυγού από...

Ναι στα POS στις λαϊκές αγορές, αλλά χωρίς τραπεζική προμήθεια

Υπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, με την...