spot_img

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις ψευδείς κατηγορίες μεταξύ των χωρισμένων γονιών

Ημέρα:

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή χωρισμένη μητέρα και οι ψευδείς κατηγορίες σε βάρος σας δυσκολεύουν σημαντικά τη ζωή σας ή απλά θέλετε να ενημερωθείτε τότε μείνετε να παρακολουθήσετε το σημερινό βίντεό μας.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος – ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου.

Πριν προχωρήσουμε μη ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μου. Κάντε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου. Ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα μας, χωρίς καμιά χρονοτριβή.

Ιδίως τα τελευταία χρόνια σε χωρισμένους γονείς  παρατηρείται να είναι συχνό το φαινόμενο των ψευδών κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση ή ενδοοικογενειακή βία των ανηλίκων παιδιών από τον ένα γονιό  σε βάρος του άλλου γονιού ή και των στενών συγγενών του.

Αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές προκειμένου να αναλάβει ο καταγγέλων γονέας (από πολύ νωρίς) με κατασκευασμένες ψευδείς κατηγορίες την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών του ή να αποκλείσει αυτά τεχνηέντως από την επικοινωνία με τον άλλο γονέα και τελικά να τα αποξενώσει πλήρως.

Η αλήθεια των πραγματικών γεγονότων και οι κατασκευασμένες κατηγορίες συνήθως καταρρέουν από την δικαιοσύνη, αλλά αυτό παίρνει πολύ χρόνο. Κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού των δικαστικών διαδικασιών τα παιδιά μπορεί να έχουν αποξενωθεί και οι καταγγελλόμενοι γονείς να έχουν στιγματιστεί άδικα στη κοινωνία και να είναι “ΟΜΗΡΟΙ” των κακόβουλων ορέξεων του άλλου γονιού κυριολεκτικά σε πολύ άσχημη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση.

Στο “παιχνίδι” των ψεύτικων κατηγοριών μπορεί να εμπλέκονται δικαστικά και τρίτα πρόσωπα ακόμη και επιστήμονες ψυχικής υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταδικαστούν άδικα  κατηγορούμενοι αθώοι γονείς και να αποξενωθούν από τα παιδιά τους, χωρίς να φταίνε απολύτως σε τίποτα. Η αντιφατικότητα των καταγγελλόμενων περιστατικών κακοποίησης και το ψευδές των κατηγοριών, μπορεί να προκύψει από τα δικόγραφα της υπόθεσης, τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης ιατροδικαστών, εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης γονέων και παιδιού ή εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών ή άλλων επιστημόνων ψυχικής υγείας.

Τα παιδιά μπορεί ακόμη ανάλογα και με την ηλικία και τον χαρακτήρα τους να έχουν υποβληθεί από τον καταγγέλλοντα γονέα και να μετατραπούν κατήγοροι του άλλου γονέα, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στo  blog μου:

https://kavala-lawyer.blogspot.com/2023/06/psevdeis%20katangelies%20goneon.html

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας

Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Β. Μαυρομμάτης: Κανείς δεν παραπονέθηκε για την αυλή του σχολείου των Ποταμουδίων

«Σε εμάς δεν έχει εκφραστεί επίσημα κανένα παράπονο, ούτε...

Ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα την φετινή περίοδο

Η ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα είναι το κύριο...

KAVALA EXPO 2023: Πιο δυναμική, πιο λαμπρή, με πολλούς εκθέτες και πολλά δρώμενα

«Προσπαθούμε και φέτος να έχουμε μία έκθεση δυναμική, με...

Ενεργοποιείται το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια...

Καβάλα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε δασική περιοχή

Συνελήφθη χθες (21-9-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ο Άλεξ Χαντζιτάτζι δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό του ΑΟΚ

Μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΑΟΚ ότι θα σταθεί...