Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Παρέμβαση τώρα! Πριν φύγει συμπολίτης μας… (του Μιχάλη Μακαρίου)

Ακολούθησε μας

Είναι η ώρα του κ. Δημάρχου, η ώρα των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου και η ώρα των αλληλέγγυων πολιτών ώστε να προσπαθήσουμε να προλάβουμε το χειρότερο που έρχεται σε έναν συμπολίτη μας!

Είναι τώρα η ώρα του Δημάρχου της πόλης μας κ. Θ. Μoυριάδη να πάρει σήμερα την έκτακτη εκείνη πρωτοβουλία (σύσκεψη εμπλεκόμενων) για να επισπεύσει την ολοκλήρωση της αρχικής προσπάθειας του Δήμου Καβάλας που ήδη επιμελείται ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς μαζί με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να βρει άμεσα μια στέγη αλλά και την στοιχειώδη περίθαλψη ο γνωστός σε πολλούς άστεγος της Πόλη μας που συνήθως βρίσκεται και κοιμάται στον χώρο γύρω από την Εθνική Τράπεζα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Στις πολύχρονες ελλείψεις κοινωνικών δομών και ολοκληρωμένης αρωγής για κάθε λογής ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους εντάσσεται και η τραγική απουσία ενός συγχρόνου ανοικτού κοινωνικού κέντρου που θα μπορούσε έγκαιρα να στηρίξει αξιοπρεπώς και ολιστικά τους προαναφερόμενους ανθρώπους σαν το συμπολίτη μας.

Ο συγκριμένος άστεγος 66 ετών συμπολίτης μας και με ιδιαίτερα επιβαρυμένη πια ψυχοσωματικά την υγεία του νοσηλεύεται εδώ και ένα χρόνο τακτικά στο Γ.Ν.Κ.

Μετά από μια εβδομαδιαία νοσηλεία στην καρδιολογική κλινική και παραμονή στα παγκάκια του νοσοκομείου ακολούθως, σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση και ξυπόλυτος στο παγκάκι μπροστά από την Εθνική Τράπεζα ! Έλεος!

Η κατάσταση υγείας του συμπολίτη μας (ο ίδιος φυσικά δεν μπορεί) πλέον δεν μπορεί να ελεγχθεί παρά μόνο να χειροτερέψει περισσότερο αργοπεθαίνοντας βασανιστικά και μάλιστα μπροστά στα μάτια μας !

Θα το ανεχτούμε αυτό;

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης, οι Βουλευτές Ν. Παναγιωτόπουλος που είναι και υπουργός Ε.Α., Ι. Πασχαλίδης, Μ. Λαζαρίδης και Σ. Ελευθεριάδου καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δ. Τσανάκα , Μ. Παπαδόπουλος, Ε. Παππάς, Α. Βέρρος, Χ. Ποτολιας, Ν. Ξανθόπουλος θα πρέπει να ενδιαφερθούν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους εδώ και τώρα σε ένα χρόνιο πρόβλημα ενός άστεγου που είναι σε πολύπλευρη κρίση και καθημερινά πια βασανιστικά και εξευτελιστικά αργοσβήνει.

Τέλος η κοινωνία των πολιτών, δηλαδή όλοι μας, θα πρέπει με κάθε τρόπο να μεριμνήσουμε και να πιέσουμε για να λυθεί το πρόβλημα τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις ώστε να μην έχει και αυτός την εξέλιξη που είχαν και οι άλλοι άστεγοι στην πόλη μας οι οποίοι ‘έφυγαν’ αργοπεθαίνοντας στο δρόμο….

Μιχάλης Ε.Α. Μακαρίου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα