Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Μετά τη γενιά των καταληψιών έρχεται η γενιά των surviror

Ακολούθησε μας

ΕΛΛΗΝΕΣ κοιμηθείτε… ήσυχα και ταξιδέψετε στον κόσμο του… άρλεκιν, το μέλλον είναι λαμπρό!!!

Αναρωτιέμαι: που πάμε; ποια είναι τα ιδανικά των νέων, του/ης Έλληνα/δας και κάθε σκεπτόμενου πολίτη, πολίτη που πρέπει να έχει όραμα, ελπίδα, αγωνία για ένα καλλίτερο αύριο γι αυτόν και την Ελλάδα.

Η γενιά των καταληψιών είναι πασιφανές ότι μας οδήγησε στην οπισθοδρόμηση, στην αναμπουμπούλα, στον αγώνα του εύκολου κέρδους για ίδιον όφελος, του κέρδους χωρίς μελλοντικό αποτέλεσμα, του ωχαδελφισμού, της ισοπέδωσης των αξιών, τη συντήρηση των αρρωστημένων εμμονών, η εθελοτυφλία και το θράσος να περισσεύουν, τη καταστροφή,… και όχι στο: «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ». Γνωστά τοις πάσι τα αποτελέσματα!

Λυπάμαι διπλά που μεγάλο μέρος της τωρινής γενιάς -της επόμενης γενεάς των καταληψιών, επηρεάζεται από το «κονσερβοκούτι» του σπιτιού που πλασάρει τον αποπροσανατολισμό -σα το όπιο του λαού- από τα καυτά προβλήματα: των νέων, του λαού, του τόπου, για ίδιον όφελος!

Λυπάμαι που μέρος της νεολαίας τρέχει πίσω από τηλεοπτικά «αστέρια» που έτυχε να τα δει να αγωνίζονται, πεινασμένοι, κατακρεουργημένοι ψυχικά για ένα κομμάτι φαγητό, να στέλνουν μηνύματα για το ποιος θέλουν να κερδίσει –μηνύματα που πληρώνονται από τη τσέπη του πεινασμένου πατέρα, προς όφελος των παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής. Παιδιά που στήνονται μπροστά στο κονσερβοκούτι σε τέτοιες «εκπομπές» και χάνουν το χρόνο τους για κάτι παραγωγικό – πνευματικό ή έσοδο προς όφελος.

Ποια η διαφορά μεταξύ των δύο γενεών; Οι μεν πρώτοι είναι οι βολεμένοι του συστήματος: έγιναν δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, διευθυντές υπηρεσιών, σχολικοί σύμβουλοι, βουλευτές, υπουργοί,…, ακόμη και πρωθυπουργοί! οι δε δεύτεροι είναι τα θύματα των πρώτων, γιατί: τους έφεραν σε αυτή τη οικονομική κατάσταση, σε αυτή τη υποβάθμιση της μόρφωσης, αξιών, στόχων,… και το μόνο που επιδιώκουν προς το παρόν να βγουν μια φωτογραφία με κάποιους από τους συμμετέχοντες στα παραπλανητικά παιχνίδια και να κραυγάζουν θαρρείς και ήρθε ο Μεσσίας να τους σώσει! θαρρείς και έλυσαν τα προβλήματά τους! Όνειρα θερινής νυκτός!!!

Ακόμη και υποδοχές ηρώων τους έκαναν -δεν ξέρω εάν γκρέμισαν και τείχη – μπορεί και δήμαρχους ή βουλευτές ή υπουργούς να τους δούμε! Αυτός είναι ο ανεγκέφαλος Έλληνας, αυτός θα καθορίσει τη τύχη σου και την τύχη των παιδιών σου!!

Η χαρά έρχεται από το να θαυμάζεις κάποιον που είναι ανώτερός σου πνευματικά, ηθικά ή να προσπαθείς να αναβαθμιστείς και να θαυμάζεις τον εαυτό σου για τα αποτελέσματά του.

Τα πάντα αφήνονται στη καθοδήγηση των άλλων –ανάλογα με το που αποβλέπουν και μετά όταν αναζητούνται ευθύνες, την ευθύνη την έχουν οι άλλοι!

Γι’ αυτό δεν θέλουν αναβαθμισμένη παιδεία οι κυβερνώντες, αλλά παιδεία που να ελέγχουν για να κυριαρχούν τα διαλυτικά στοιχεία και να τα χρησιμοποιούν όποτε υπάρχει ανάγκη, για αποπροσανατολισμό από τα λάθη τους και τις ελλείψεις τους! Δεν είναι τυχαίο που ο σημαιοφόρος στις παρελάσεις θα ορίζεται οποιοσδήποτε μετά από κλήρωση!! Τα πάντα ισοπεδωμένα στο σχέδιο της ψήφου και της πολιτικής εξουσίας …

«Ισοπέδωση» όμως δε βλέπουμε στις αποδοχές των… νομοθετούντων με τις ψήφους των λεηλατημένων πολιτών!!

Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι γονείς που άφησαν και αφήνουν τα παιδιά τους να έχουν ίνδαλμα τα παραπάνω διαλυτικά στοιχεία και «στήνονται» μπροστά από τη τηλεόραση μαζί με τα παιδιά τους να τους «θαυμάζουν» και να αυξάνουν τη τηλεθέαση…!

Τι άλλο θα επιδιώξουμε απερίσκεπτα να δουν τα παιδιά μας!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός-Αντιφίλιπποι

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα