Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κουραστήκαμε από τις ταπεινώσεις, ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν αντέχουμε

Ακολούθησε μας

Σήμερα θα ξεκινήσω διαφορετικά σε μεγάλο βαθμό από προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Θα σας εξηγήσω αμέσως αφού σήμερα 7 Δεκεμβρίου του ΄19 συμπληρώνω εξήντα χρόνια στο φάρμακο με το βασικό μου πτυχίο αυτό του πτυχιούχου βοηθού φαρμακείου του παλαιότερου στην Ελλάδα!!!

Θα μεταβώ λοιπόν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας (παλαιότερα Φουάτ) και θα σταθώ για μερικά λεπτά εκεί δίπλα από το Επιμελητήριο και μπροστά στο κατάστημα ξηρών καρπών. Εκεί ήταν παλαιότερα το φαρμακείο του κ. Καζάκου και αργότερα του κ. Μπάλλα. Ξεκίνησα την πορεία μου μόλις 14 ετών με 30 δραχμές εβδομαδιάτικο ένα συννεφιασμένο πρωινό τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 1959! Χρόνια πολλά!

Και μετά από αυτή την προσωπική παρένθεση ας επιστρέψω μαζί σας να θυμηθούμε τι έγινε στα αθλητικά δρώμενα το Σ/Κ που μας πέρασε. Δυστυχώς και ειδικά για το ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου ευχάριστο και ξεκινώ από εκεί ώστε να κλείσω με ευχάριστα για τις υπόλοιπες ομάδες των άλλων αθλημάτων. Μιλάμε πάντα για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες. Θα έρθω και στις τοπικές Θεού θέλοντος από την καινούρια χρονιά που ελπίζω να έχω λιγότερα προσωπικά προβλήματα.

Κατ΄ αρχήν η μητροπολιτική ομάδα της Π.Α.Ε., Α.Ο. Καβάλα 1965 σκόρπισε τεράστια απογοήτευση με τις δυο ταπεινωτικές ήττες!!! Μια στο Βόλο το Σάββατο με 0-2 από την Νίκη και μια στο Ηράκλειο από τον ΌΦΗ με 0-4! Η πρώτη ήταν για το πρωτάθλημα της φουτμπόλ λινγκ και η δεύτερη για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας. Το τι φταίει υπάρχουν αρμόδιοι και θα το δουν. Εγώ θα δω τι θα κάνουν και θα κρίνω ανάλογα.

Όσον αφορά την 3η εθνική εκεί είναι το απόλυτο σκότος. Ο Νέστος είχε ρεπό και δεν κρίνεται. Ο Αετός Οφρυνίου έχασε μέσα στην έδρα του από τον Πανσερραϊκό 1-3! Η Δόξα Θεολόγου έχασε στο Κιλκίς επίσης με 1-3 και μόνο ο Κεραυνός Πέρνης έφερε ισοπαλία 0-0 στην Χρυσούπολη με τον Πανδραμαϊκό. Θέσεις 2η, 6η,7η και 13η.Τι να πει κανείς;

Στο βόλεϊ η ηρωική προσπάθεια των γυναικών του Α.Ο. Καβάλα συγκίνησε ακόμη και τα άψυχα!! Ανέτρεψαν μια διαφαινόμενη ήττα με περιφανή θρίαμβο σε ένα τιτάνιο αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 16 λεπτά!! Δηλαδή το 0-2 το μετέτρεψαν στο τελικό 3-2. Χίλιες φορές μπράβο!!!

Στο μπάσκετ η Ένωση για την 9η αγωνιστική της Β΄ εθνικής ανδρών κέρδισε άνετα με 80-64 τον Πρωτέα Γρεβενών παρά την αστεία και επικίνδυνη διαιτησία. Το λιγότερο μια εκατοστάρα την άξιζε με το σπαθί της αλλά τι να γίνει; Άφησα τελευταίο τον Γ.Σ.Ε. ο οποίος έπαιξε μέσα στο Αγρίνιο έχασε με ένα καλάθι 70-72 αλλά υποχρεώθηκε να παίξει μέσα σε ζούγκλα!!! Δεν έχω πλήρη στοιχεία θα τα συγκεντρώσω και θα σας τα παραθέσω.

Εμείς οι παλιοί ξέρουμε τι σημαίνουν 3 νομοί για την περιοχή μας. Είναι οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Μεσσηνίας. Κάποτε θα σας το αναλύσω και αυτό. Όσον αφορά στο Αγρίνιο θα έρθει στο 2ο γύρο εδώ στην Ελευθερούπολη. Τότε θα δουν οι νταήδες το τι σημαίνει μακεδονική φιλοξενία και δεν θα έχουν το κουράγιο να σηκώσουν το βλέμμα τους από το πάτωμα!!!

VERITE΄ 51 ANNE΄

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα