Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Ερντογάν: Πόλεμος ενάντια στους σκύλους

Ημέρα:

Γράφει ο Βαγγέλης Χωραφάς

Τα νέα από την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στόχο τα αδέσποτα, καθώς πλέον τα θεωρεί επικίνδυνα.

Στις 25 Δεκεμβρίου ζήτησε από τους δήμους να απομακρύνουν τα αδέσποτα από τους δρόμους και να τα περιορίσουν σε καταφύγια, στα οποία οι συνθήκες διαβίωσης είναι φρικτές. Η εντολή δόθηκε μετά από την επίθεση πίτμπουλ, τα οποία είχαν ιδιοκτήτες, σε 4χρονο κορίτσι στην Ανατολική Τουρκία.

Ο Ερντογάν θεωρεί ότι το μέτρο θα επιτρέψει στους πολίτες να αποφύγουν την απειλή που δημιουργούν τα αδέσποτα, ενώ η πολιτεία εκπληρώνει την ευθύνη που έχει απέναντι στα ζώα. Ακολούθησαν διαδηλώσεις οργανωμένες από 36 φιλοζωικές και άλλες οργανώσεις, οι οποίες θεωρούν ότι τα καταφύγια είναι στρατόπεδα θανάτου και τα ζώα θανατώνονται με βάναυσους τρόπους. Από τους 1.389 δήμους οι 1.200 δεν έχουν καταφύγια ζώων. Η συνέχεια μάλλον είναι αυτονόητη.

Παράλληλα, απαγορεύεται να εισάγονται, να πωλούνται και να κατέχονται στην Τουρκία κάποιες ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως τα πίτμπουλ, τα ιαπωνικά τόσα ίνου, τα φίλα μπρασιλέιρο, τα αμερικανικά σταφορντσάιρ τεριέ και τα ντόγκο αρτζεντίνο. Οι κάτοχοι τέτοιου είδους σκύλων υποχρεώθηκαν να τους δηλώσουν στις αρχές και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, σε 12.000 σκύλους είχε τοποθετηθεί τσιπ ανίχνευσης.

Στην Κωνσταντινούπολη τοποθετήθηκε τσιπ σε 2.700 σκύλους. Μόνο σκύλοι με αυτό το τσιπ επιτρέπεται να βγουν για βόλτα. Το πρόστιμο είναι $810. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, κάποιοι ιδιοκτήτες προτιμούν να εγκαταλείψουν τα σκυλιά τους σε δασώδεις περιοχές, παρά να τα δηλώσουν στις αρχές, φοβούμενοι ίσως τα επόμενα βήματα που μπορεί να έρθουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση των δημάρχων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για αυτούς που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα επικρατούσαν του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.

Παρά τις απαγορεύσεις και τα μέτρα, στην πόλη Τουργκουτλού της επαρχίας Μανίσα, ο Ικράμ Κορκμαζέρ εξακολουθεί να ταΐζει τους τετράποδους φίλους του που συνεχίζουν να μαζεύονται έξω από το μαγαζί του.

 

Πηγή: https://www.facebook.com/vangelis.chorafas

O Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής https://www.geoeurope.org/, δημοσιεύει καθημερινά πρωτότυπα άρθρα και αναλύσεις και στην προσωπική του σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/vangelis.chorafas).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...