Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ένα… προσχέδιο του επόμενου υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με την «Καθημερινή»

Ακολούθησε μας

Ένα… προσχέδιο του υπουργικού συμβουλίου με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζει η «Καθημερινή». Σύμφωνα, λοιπόν με το σχετικό δημοσίευμα ο κ. Μητσοτάκης έχει κλειδώσει τα βασικά υπουργεία, αν και κάποια παίζουν ως μπαλαντέρ, προφανώς κάποιες επιλογές –κυρίως εξωκοινοβουλευτικών– θα εξαρτηθούν και από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα και την πολιτική άνεση επιλογών.

Τούτων δοθέντων, υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι θα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας. Στο υπουργείο Οικονομίας, το οποίο θα μετονομαστεί σε υπουργείο Επενδύσεων, ακούγεται ότι θα αξιοποιηθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης, του οποίου το όνομα, πάντως, φαίνεται να «παίζει» και για το ΥΠΕΚΑ. Υπουργός Παιδείας ο Κωστής Χατζηδάκης με υφυπουργό τη Νίκη Κεραμέως (και ακόμη έναν υφυπουργό). Υπουργός Εξωτερικών φαίνεται ότι θα είναι ο Νίκος Δένδιας και Άμυνας ο Βασίλης Κικίλιας, αλλά μένει να φανεί. Υφυπουργός για το Άμυνας «παίζει» και ο Κώστας Τασούλας, παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χειρισμοί του στη συνταγματική αναθεώρηση (ήταν αρμόδιος εισηγητής της Ν.Δ.) και το γεγονός ότι είναι μετριοπαθής και από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς της Ν.Δ. τον φέρνουν μάλλον πιο κοντά στην προεδρία της Βουλής.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα υπαχθεί στον πρωθυπουργό, φέρεται να έχει «κλειδώσει» εδώ και καιρό ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής της ΔιαΝΕΟσις. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρότι έχει ακουστεί και το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη. Για υφυπουργεία ακούγονται ακόμα το όνομα της Δόμνας Μιχαηλίδου, συμβούλου του κ. Μητσοτάκη (για το Αγροτικής Ανάπτυξης), αλλά και της Κωνσταντίνας Μπότσιου (για το ΥΠΕΞ), η οποία την Παρασκευή ανακοινώθηκε στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Πάντως, τα περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες συζητήσεις με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ ο ίδιος δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, όπως έκανε και με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα