Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών με δράση σε Καβάλα και Σέρρες

Ημέρα:

spot_img

Η άμεση κινητοποίηση και η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη 2 ημεδαπών ηλικίας 21 και 29 ετών και ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών στις Σέρρες και την Καβάλα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι την Δευτέρα (20-02-2017) τα ξημερώματα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, διέρρηξαν σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού σε περιοχή των Σερρών και τους ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας, πλην όμως δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.

Άμεσα διενεργήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι 3 άντρες, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σε περιοχές των Σερρών και συνελήφθησαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, ενεργώντας τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα και με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες σε σπίτια και αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο αναλυτικά, ο 24χρονος μαζί με τον 29χρονο, κατά τον τελευταίο μήνα διέπραξαν ακόμα 2 ληστείες και 1 απόπειρα ληστείας σε οικίες ηλικιωμένων ζευγαριών, σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας, όπου με σωματική βία και την απειλή όπλου ή μαχαιριού, αφαίρεσαν κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν την τσάντα γυναίκας, τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο όχημα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Επίσης το βράδυ της 19-02-2017 σε περιοχές των Σερρών, οι 3 συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν τις τσάντες από 2 γυναίκες που κινούνταν πεζές, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Το παραπάνω όχημα ιδιοκτησίας του 29χρονου κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ στην κατοχή τους, αλλά και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα μαχαίρι,

διαρρηκτικά εργαλεία,

2 κουκούλες τύπου full face και

το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση, προέκυψε και η εμπλοκή 31χρονης ημεδαπής ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες το προηγούμενο διάστημα, της πούλησαν χρυσαφικά χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...