Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πολιτικός (του Μιχαήλ Γκρίλλα)

Ημέρα:

spot_img

 

Στις δημοτικές εκλογές του 2006, ενώ όλοι περίμεναν ότι, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβαινε στο Δήμο της Αθήνας, με υποψήφιο ως Δήμαρχο αυτής τον μακαρίτη Μιχάλη Παπαγιαννάκη, πρωτοκλασάτο στέλεχος αυτού, ο Πρόεδρος όμως, τότε τούτου (ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκος Αλαβάνος, έκανε την έκπληξη και κατέβασε ένα τελείως άγνωστο ως τότε, νέο πρόσωπο τριάντα ετών, γνωστό όμως από τις καταλήψεις των Σχολείων, περιοχής των Αμπελοκήπων περιόδου 1990 – 92 με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο και το όνομα αυτού Αλέξης Τσίπρας. Πράγματι σε εκείνες τις Δημοτικές εκλογές ο Τσίπρας τα πήγε πάρα πολύ καλά και συγκέντρωσε το απίστευτο για αυτή την εποχή ποσοστό για το κόμμα του, το 12% του εκλογικού σώματος. Το 2008 παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος, και βοηθούμενος παρασκηνιακά και από αυτόν (Αλαβάνο), κατόρθωσε να γίνει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτοτε εργαζόμενος σκληρά και συστηματικά και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις αδυναμίες και τα τρωτά του, όντως, σάπιου πολιτικού μας συστήματος, κατόρθωσε γρήγορα να εξελιχθεί ως μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα που σφραγίζει με την παρουσία του τα πολιτικά δρώμενα της Χώρας και σε ηλικία μόλις 40 ετών να ορκισθεί Πρωθυπουργός.

Από τον Ιούνιο του 2012 όταν ανέλαβε το κόμμα του, την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μέχρι την 26 Ιανουαρίου του 2015, όταν και έγινε Πρωθυπουργός της Χώρας, δεν βοήθησε καθόλου εκ του θεσμικού ρόλου την Κυβέρνηση του τόπου αλλά απεναντίας, με ένα καθημερινό καταγγελτικό ξύλινο λόγο με μια έντεχνη δημαγωγία και έναν αχαλίνωτο λαϊκισμό, κατάφερε να διχάσει τους Έλληνες, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς αλλά και καθυστερημένα, δια της λεγόμενης κωλοτούμπας, έβαλε ταφόπλακα στις λαϊκίστικες κορώνες και ένωσε αυτές εις σάρκα μία (Μνημονιακοί – Αντιμνημονιακοί). Και όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, να τους χαρακτηρίζει ως Γερμανοτσολιάδες – ξενόδουλους – οσφυοκάμπτες που έχουν εκχωρήσει τον πλούτο της Χώρας, σε ξένα και ντόπια συμφέροντα και την κυριαρχία της στην Τρόικα και άλλα πολλά γνωστά σε όλους μας που δεν είναι του παρόντος κειμένου μου.

Ερχόμενος όμως στην εξουσία, άργησε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό και όταν, κατάλαβε πλέον ότι όλες οι υποσχέσεις του όπως, άμεσες παροχές ύψους 11.500 δισ. ευρώ (Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης Σεπτέμβριος 2014), άμεση κατάργηση του επαχθέστατου μνημονίου (σκίσιμο με ένα μόνο Νόμο ημέρα μεσημέρι κτλ) και τους εφαρμοστικούς αυτού Νόμους και του ΕΝΦΙΑ, χορήγηση 13η σύνταξης (δώρο), κατώτατος μισθός 751 ευρώ και άλλα πολλά, είναι ανέφικτες και ουτοπικές και εκτός πραγματικότητας, έκανε στροφή 180 μοιρών και τελικά δια της λεγόμενης κωλοτούμπας, έδεσε τη Χώρα για τα καλά με ένα τρίτο μνημόνιο επαχθέστερο των δύο προηγούμενων, στο κουαρτέτο των ξένων αυτή τη φορά. Και σε διάστημα της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, έριξε την Πατρίδα μας στην κυριολεξία στα βράχια, με μια νέα δανειακή σύμβαση ύψους 86 δισ. ευρώ, για την τριετία 2015 – 2018, έναντι 26 δισ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί από την «Τρόικα» επί Κυβερνήσεως Σαμαρά.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε την 26 Ιανουαρίου 2015 τη Χώρα με ανάπτυξη 0,8% του ΑΕΠ. Αγνόησε όμως τη βασική αρχή της συνέχειας του Κράτους που προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% για το 2015 και 3% για το 2017 και αντί να ξεκινήσει την προσπάθειά του ως όφειλε από το σημείο αυτό, ακολούθησε την Βαρουφάκειον θεατρινίστικη οικονομική πολιτική, οδήγησε τη Χώρα σε ένα Δημοψήφισμα παρωδία την 5η Ιουλίου 2015, επέβαλε τα capital controls και σε πρόωρες εκλογές την 20η Σεπτεμβρίου 2015, τις οποίες και κέρδισε, χωρίς όμως και να αλλάξει την οικονομική πολιτική, με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.

Δεν τα φορτώνω όλα στην Κυβέρνηση Τσίπρα, την κυρία ευθύνη την φέρουν οι προηγούμενες απ’ αυτόν (Κυβερνήσεις), τουλάχιστον από το 2000 και μετά δηλαδή Σημίτη – Καραμανλή – Παπανδρέου. Εάν όμως ακολουθούσε επαναλαμβάνω τη βασική αρχή της συνέχειας του Κράτους, με τις όποιες διορθωτικές ενέργειες, διαφορετική θα ήταν σήμερα η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας και τα μνημόνια θα ήταν μια ανάμνηση, όπως είναι για την Πορτογαλία – Ιρλανδία και Κύπρο. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να επιμένει και να εμμένει ακόμα στη δική του αδιέξοδη πολιτική που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια και στον γκρεμό.

Ο κος Τσίπρας έχει το χάρισμα ενός προσώπου που γοητεύει με το κραυγαλέο ψεύτικο ύφος του, όταν από το βήμα αγορεύει και το παιδικό, λίγο ντροπαλό και αβαθές χαμόγελό του, όταν δεν είναι στο βήμα. Καλές προθέσεις έχει! Ηγετικότατα αποδεδειγμένα και έμπρακτα μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει δείξει, ως Πρωθυπουργός, αλλά και ούτε ως Αρχηγός κόμματος. Συνεπώς μια ακόμα ευκαιρία για τη Χώρα μας φαίνεται να πηγαίνει χαμένη και ειλικρινά εύχομαι να διαψευσθώ.

Είναι και αυτός, δημιούργημα των καιρών και των συγκυριών και δεν φαίνεται όμως, να έχει τα φόντα και εκείνα τα εχέγγυα που θα του επέτρεπαν να εξελιχθεί σε έναν Εθνικό Ηγέτη που τόσο τον έχει ανάγκη σήμερα ο ευλογημένος αυτός τόπος. Και τούτο γιατί έχει απέναντί του ως εχθρό του, το εγώ του, την υπέρμετρο φιλαυτία, την αρχομανία και την αλαζονεία που μονίμως τον διακατέχουν. Πιστεύω δε να είναι ο τελευταίος δημαγωγός και λαϊκιστής Πρωθυπουργός που πέρασε από τη Χώρα μας.

Απ’ ότι φαίνεται και ύστερα μάλιστα από δύο και πλέον χρόνια άσκησης της εξουσίας, πρωτίστως τον ενδιέφερε πως θα ερχόταν σε αυτήν (εξουσία) και αφού τα κατάφερε τελικά, γι’ αυτόν αλλά και για την Χώρα δεν ξέρει δυστυχώς πώς να την διαχειριστεί και Κυβερνά έκτοτε τη Χώρα χωρίς συγκεκριμένο μπούσουλα, αλλά με ερασιτεχνισμό και εφαρμόζοντας το βλέποντας και κάνοντας. Αυτό εξάλλου φαίνεται από την αδυναμία του να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση, εκκρεμότητα που διαρκεί από τον Φεβρουάριο του 2016. Γιατί;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...