Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Έβαλαν χέρι» στα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ

Ημέρα:

spot_img

Την έντονη ανησυχία του, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει τα αποθεματικά, εκτός των άλλων, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα νοσοκομεία της χώρας, εκφράζει μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

«Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος, όπως και τα τελευταία χρόνια άλλωστε. Ανησυχώ όμως ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στη «δήμευση» των αποθεματικών που αφορούν τους φορείς της υγείας, έχει εκφράσει την άποψη του, η οποία φυσικά είναι αντίθετη με τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, καθώς περιορίζουν τις κινήσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και των άλλων οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας. Οι ενέργειες αυτές δεν βοηθούν την ομαλή λειτουργία του χώρου της υγείας. Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ενίσχυση του Γ.Ν.Κ. με επτά γιατρούς – Χρειάζονται όμως πολλοί περισσότεροι

Ο Ξενοφών Κροκίδης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις γιατρών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, σημειώνοντας με έμφαση πως παρά το ότι πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση και του Γ.Ν.Κ., εντούτοις αυτή δεν είναι αρκετή, για το ρόλο που αυτό έχει ως το μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας.
«Με χαρά διαβάσαμε ότι προκηρύχθηκαν θέσεις γιατρών στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, συνολικά 78, εκ των οποίων 7 θέσεις αφορούν το Γ.Ν.Κ. Πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, έναν αναισθησιολόγο, έναν ακτινολόγο, έναν παιδίατρο, τρεις ψυχιάτρους κι έναν γιατρό για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι μια σημαντική ενίσχυση. Όσον αφορά το πότε θα έρθουν, μάλλον θα λειτουργήσουν τα όργανα των προσλήψεων συνοπτικά, ίσως υπάρξουν ενδεχόμενες ενστάσεις, αλλά σύντομα σε κάποιους μήνες θα προστεθούν στο υπόλοιπο προσωπικό. Φυσικά δεν επαρκούν οι προσλήψεις αυτές, καθώς τα κενά είναι πολύ περισσότερα και πρέπει το υπουργείο να σκύψει πάνω σε αυτά, ώστε ένα μεγάλο νοσοκομείο σαν το δικό μας, να έχει μια «προνομιακή» μεταχείριση σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία, καθώς είναι το μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στη βόρεια Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και το πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης», επισήμανε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Κριτική για την απεργία των δημοσιογράφων

Ο κ. Κροκίδης στηλίτευσε, τέλος, την απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Η ενημέρωση θα έπρεπε να είναι διαρκής. Ήταν εκτός τόπου και χρόνου η κινητοποίηση. Θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει μια λειτουργία έστω με προσωπικό ασφαλείας, όπως κάνουμε εμείς οι γιατροί. Ζούμε κρίσιμες στιγμές με το ασφαλιστικό – φορολογικό και το ότι δεν ενημερωνόμασταν δεν ήταν σωστό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...