Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ατομικές συμβάσεις υπογράφουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ

Ημέρα:

spot_img

Πρόταση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας κατέθεσε στους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Το πρωί της Τετάρτης (3/8) ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Τάσος Καρασαββόγλου, είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας, οι οποίοι καλούνται την Πέμπτη (4/8) να προσέλθουν και να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

«Νομίζω ότι οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τα οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη»

«Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ότι εμείς ως διοίκηση του νοσοκομείου, προτρέψαμε τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας να υπογράψουν μαζί μας ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει την Πέμπτη, οπότε και καλούνται να τις υπογράψουν. Αναδείξαμε τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους τους εργαζόμενους από μια τέτοια εξέλιξη, τα οφέλη που θα έχει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το κοινωνικό σύνολο και νομίζω ότι το αντιλήφθηκαν αυτό οι εργαζόμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Τάσος Καρασαββόγλου.

Τρία μηνιάτικα αλλά και επιδόματα έχουν λαμβάνειν από την εργολαβική εταιρεία οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του Γ.Ν.Κ.

«Βέβαια δεν ξέρω πόσοι από τους συνολικά 75 εργαζόμενους θα υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, διότι φαντάζομαι θα δεχθούν πιέσεις και από την εταιρεία του εργολάβου», συμπλήρωσε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έχει εικόνα για το τι έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι από την εργολαβική εταιρεία, ο κ. Καρασαββόγλου απάντησε: «Καταρχήν τους οφείλονται επιδόματα για πολλούς μήνες, τα οποία προβλέπονται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι με το συνεργείο καθαριότητας. Επιπλέον έχουν λαμβάνειν τους μισθούς Μαϊου, Ιουνίου και Ιουλίου».

«Αναλαμβάνουμε τα κόστη της επιλογής μας…»

«Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα πληρώνονται κάθε μήνα στην ώρα τους, θα λαμβάνουν διπλάσιο μισθό, τις άδειες και τα ρεπό τους μέσα σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, κάτι που στην ουσία θα είναι μέρα με τη νύχτα με αυτό που βιώνουν σήμερα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ε» ο Τάσος Καρασαββόγλου.

Σε σχέση με το αν μπορεί το ίδιο το νοσοκομείο να υπογράφει ατομικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και για το αν εκτιμά ότι ο εργολάβος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ο διοικητής του απάντησε: «Υπάρχει η προσωρινή διαταγή του διοικητικού εφετείου της Κομοτηνής που λέει ότι δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τέτοια πράγματα, όμως εκτιμούμε ότι πρέπει να το κάνουμε και για αυτό προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση. Είναι πολύ πιθανό να προσφύγει στη δικαιοσύνη ο εργολάβος, αλλά αυτά είναι τα κόστη της επιλογής μας και τα αναλαμβάνουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...