Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προ των πυλών βρίσκεται το «κύμα» της εποχικής γρίπης

Ημέρα:

spot_img

Προ των πυλών βρίσκεται το «κύμα» της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.«Τις τελευταίες δυο εβδομάδες του 2016 υπήρξε μια αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων οξείας εμπύρετης γαστρεντερίτιδας και σε παιδιά και σε ενηλίκους, ορισμένους εκ των οποίων τους οδήγησε στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν και μερικοί εξ αυτών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Εκείνο όμως το οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ημέρες είναι το «κύμα» της εποχικής γρίπης, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει έξαρση», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Δεν επισκεπτόμαστε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά για το αντιγριπικό εμβόλιο

«Ήδη οι γειτονικές βαλκανικές χώρες μαστίζονται τις τελευταίες εβδομάδες από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων γρίπης και περιμένουμε ότι αυτό θα περάσει σ’ εμάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να λάβουμε τα δέοντα μέτρα. Δηλαδή το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας να είναι έτοιμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές περιπτώσεις που θα απευθυνθούν σ’ αυτά για να ζητήσουν υγειονομική βοήθεια. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο και σε δυο εβδομάδες θα έχει αντισώματα που θα τον βοηθήσουν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και τους επόμενους μήνες. Το δεύτερο είναι η αποφυγή συγχρωτισμού με πολλά άτομα, ειδικά για παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους. Φυσικά αν νομίζουμε ότι η κατάσταση μας δεν το επιτρέπει, να μην εμφανιστούμε στην εργασία μας. Όσο έχουμε εμπύρετη συνδρομή, αλλά και μέχρι δυο 24ωρα μετά από την ανάρρωση μας να αποφύγουμε τη σωματική επιβάρυνση και ειδικά την αθλητική δραστηριότητα. Δεν επισκεπτόμαστε επίσης άτομα που είναι ευπαθή, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, που πάσχουν από λεμφώματα, λευχαιμίες κλπ.», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Δεν εισακούστηκαν για ακόμη μια χρονιά οι εκκλήσεις για εμβολιασμό

«Οι γιατροί, αυτό που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια, είναι ότι με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της πραγματικής γρίπης κι όχι για τα απλά κρυολογημάτα θα πρέπει να χορηγούν αντι – ιική αγωγή. Η μάχη και τη φετινή σεζόν θα δοθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ήδη έχουν καταγραφεί τρία σοβαρά περιστατικά γρίπης στη χώρα που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. και το ένα κατέληξε. Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων και γι’ αυτό δεν πρέπει να μας θορυβεί όταν ακούμε ότι ακόμη ένας συνάνθρωπος μας αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε Μ.Ε.Θ. ή ότι κάποιος κατέληξε. Ο καθένας μας πρέπει να πάρει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και φυσικά οι υγειονομικές αρχές να κάνουν αυτό που πρέπει. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι εκκλήσεις για εμβολιασμό δεν εισακούστηκαν, τόσο από τις ομάδες υψηλού κινδύνου που εμβολιάστηκαν σε ποσοστό 20% με 40%, αλλά και από τους υγειονομικούς που για άλλη μια φορά γύρισαν την πλάτη στον αντιγριπικό εμβολιασμό. Οι δομές υγείας θα προσπαθήσουν πάντως να αντιμετωπίσουν αυτό το «κύμα» γρίπης που έρχεται και που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και το Μάρτιο», τόνισε καταληκτικά ο Ξενοφών Κροκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...