Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε το αντιγριπικό εμβόλιο

Ημέρα:

spot_img

«Έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτοι νεκροί από την εποχική γρίπη, η οποία είναι εδώ, μαζί και με την αλλαγή του καιρού. Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Ιανουάριο, στον οποίο μαζί με το Φεβρουάριο και τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου περιμένουμε την κορύφωση της γρίπης. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, τόσο στα άτομα υψηλού κινδύνου, όσο και στους υγειονομικούς», αναφέρει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» σε σχέση με την δραστηριότητα της εποχικής γρίπης και την πορεία του εμβολιασμού του πληθυσμού, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης. 

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, παρότι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, τα ποσοστά «συμμόρφωσης» στις οδηγίες και από το ιατρικό και από το νοσηλευτικό προσωπικό, παραμένουν χαμηλά. Από την άλλη κάναμε και μια προσπάθεια και στις δομές υγείας έξω από το νοσοκομείο, όπως στα γηροκομεία, στις μονάδες αιμοκάθαρσης, στα ψυχιατρικά νοσοκομεία που λειτουργούν στα όρια ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να «συμμορφωθούν» στις οδηγίες εμβολιασμού, τόσο των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όσο και των υγειονομικών, αλλά κι εκεί φαντάζομαι ότι τα ποσοστά είναι χαμηλά», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Ποτέ δεν είναι αργά για να εμβολιαστούμε, γιατί… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

«Οι υγειονομικοί τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι «συμμορφώνονται» σε μια οδηγία των αρμόδιων εποπτικών οργάνων που λέει ότι με τα πρώτα συμπτώματα της πραγματικής γρίπης, που συνοδεύεται από πολύ ψηλό πυρετό και από κακουχία, πρέπει να ξεκινήσει αντι -ιική θεραπεία κι αυτό σίγουρα είναι κάτι το θετικό, καθώς περιορίζει τις επιπλοκές, μια από τις οποίες είναι ακριβώς η ιογενής πνευμονία ή ακόμη και η βακτηριακή πνευμονία που οδηγεί τα άτομα αυτά σε ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Ποτέ δεν είναι αργά για να εμβολιαστούμε. Βέβαια το καλύτερο χρονικό διάστημα για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης είναι από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι και αρχές Δεκεμβρίου, γιατί απαιτούνται δυο εβδομάδες για να φτιάξουμε τα αντισώματα.  Ποτέ όμως δεν είναι αργά, διότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, με την έννοια ότι περιμένουμε την κορύφωση τέλος Ιανουαρίου και μετά», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Ξενοφών Κροκίδης.

Η μάχη με τη γρίπη θα κριθεί και φέτος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Όπως υπογράμμισε με έμφαση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας η μάχη με τη γρίπη θα κριθεί και τον φετινό χειμώνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Δυστυχώς 110 κρεβάτια σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά κι άρα πάλι ο αγώνας θα δοθεί στις Μ.Ε.Θ. Οι δημόσιες δομές, τόσο με τις ώρες λειτουργίας της μονάδας Π.Ε.Δ.Υ., όσο και η ολοήμερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, αλλά και το Γ.Ν.Κ. με τις αντίστοιχες ειδικότητες, θα είναι εδώ προκειμένου τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους συνανθρώπους μας που θα έχουν επείγοντα προβλήματα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...