Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η μόνη συμφωνία ήταν να επιστρέψουν οι θεσμοί

Ημέρα:

spot_img

«Το συμπέρασμα από το Eurogroup της Δευτέρας είναι ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, αλλά ότι συμφωνήθηκε να γυρίσουν πίσω οι θεσμοί για να συζητήσουν στο ποια συμφωνία θα υπάρξει τελικά. Όποια συμφωνία θα υπάρξει θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο φορολογικό, στις συντάξεις και στα εργασιακά», δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.  

«Το εντυπωσιακό μ’ αυτήν την κυβέρνηση είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία λέει χωρίς ντροπή πολύ μεγάλα ψέματα. Έτσι από χθες γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το αποτέλεσμα αυτού του eurogroup, ως λίγο πολύ απελευθέρωση της Ελλάδας από την λιτότητα και τα μνημόνια. Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι, που στο κάτω – κάτω θα πρέπει να πείσουν τους δικούς τους βουλευτές να ψηφίσουν μέτρα που περιλαμβάνουν περισσότερους φόρους, λιγότερες συντάξεις και απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων», συμπλήρωσε σχετικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά την πραγματικότητα και προσπαθεί να μας πείσει όλους πως…»

Παράλληλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι η χώρα έφτασε σε αυτήν την κατάσταση λόγω της καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης.

«Όπως έχουμε ξαναπεί, όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο λογαριασμός που θα έρθει να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Δυστυχώς αυτοί που κυβερνούν φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν διδαχθεί τίποτα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι «υπέρ» των οικονομικά αδυνάτων θα νομοθετήσει μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή περισσότεροι οικονομικά αδύνατοι θα πληρώνουν φόρο. Η κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι «υπέρ» των συνταξιούχων θα πάρει μέτρα μεγαλύτερης μείωσης στις συντάξεις σταδιακά. Επίσης θα νομοθετήσει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ώστε να προστεθούν περισσότεροι άνεργοι στην οικονομία. Τα στοιχεία έδειξαν ότι μέσα στον Ιανουάριο προστέθηκαν περισσότεροι από ποτέ άνεργοι απ’ αυτούς που προσλήφθηκαν. Είναι η πραγματικότητα που συστηματικά αρνείται η κυβέρνηση και προσπαθεί να μας πείσει όλους πως ό,τι ζούμε δεν ισχύει παρά μόνο αυτά που λένε αυτοί», επισήμανε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ.

«Η προνομοθέτηση μέτρων είναι κάτι που δεν έχει συμφωνήσει ποτέ καμιά κυβέρνηση»

«Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ότι θα συμφωνηθεί, όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση και κάτι άλλο, ότι δηλαδή ό,τι μέτρα ψηφιστούν θα ισχύσουν από το 2019 και μετά. Αυτό ίσως είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να χαίρεται αυτή η κυβέρνηση, ότι δηλαδή στρώνουν το έδαφος, ώστε να ψηφιστούν μέτρα από κάποια άλλη κυβέρνηση, στην οποία θα ρίξουν το μπαλάκι από τώρα. Η προνομοθέτηση μέτρων είναι κάτι που δεν έχει συμφωνήσει ποτέ καμιά κυβέρνηση σε καμιά διαπραγμάτευση στα παγκόσμια χρονικά. Το «όχι» σε όλα γίνεται «ναι» σε όλα εύκολα και η προσπάθεια είναι μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι και να πούμε ότι ενώ συμφωνούμε σε όλα διαπραγματευόμαστε σκληρά. Αυτό είναι το μόνο έργο με το οποίο αυτή η κυβέρνηση ασχολείται εντατικά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Γενικότερα όλοι, δανειστές και κυβέρνηση, προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο. Στο μεταξύ η ελληνική οικονομία πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και πλέον έχει βυθιστεί σε τέλμα, από το οποίο όσο περνά ο καιρός είναι δύσκολο να εξέλθει με μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και λίγο για την ουσία», ανέφερε καταληκτικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...